Hlavní obsah
Článek

Jen pár měsíců po křtu své poslední knihy přišla Halina Pawlowská (69) s dalším počinem. Spisovatelka do svých příběhů často zamotává i členy své rodiny, se kterými žije v jednom domě. Na několikagenerační bydlení si nemůže stěžovat, klacky pod nohy jí však hází vnuk Hugo.

Jak Pawlowská na křtu knihy …a přeskočila jiskra prozradila, dal jí zákaz o něm cokoli říkat. „Doma je všem jedno, že mám dnes křest knížky, a tak cokoliv tady řeknu, se stejně nikdo nedozví. Dcera okolo mě vždy proletí a v podstatě nevnímá, co jí říkám. Ale o kom mám zákaz mluvit a psát, je vnuk. Nepřeje si, abych o něm cokoliv říkala, takže už ani slovo,“ svěřila se Halina se smíchem.

Na svého vnuka je náležitě pyšná, zda půjde v jejích šlépějích, ale zatím netuší. „On má mnoho talentů. Já sama, když jsem přemýšlela, kdy jsem začala psát, tak to bylo tak dvanáct nebo třináct, tak vnuk je ještě malý, tak uvidíme,“ dodala spisovatelka, která k psaní usedá pravidelně každý den.

„Píšu denně a je to, jak mám čas, v noci chodím pozdě spát, chodím kolem třetí spát. Ale to už bývám unavená, píšu ale třeba ještě mezi devátou a jedenáctou večer,“ svěřila se Halina, která už brzy plánuje vydat další knihu, tentokrát půjde o román. Vedle toho se stále stíhá věnovat i další práci a rekonstrukcím rodinného domu.

„Pořád si něco vymýšlím, rekonstruovala jsem velkou kuchyň s obyvákem. Teď od pondělka mám novou malou kuchyňku, hráškově zelenou, řekla bych, že je rozkošná, tu jsem taky rekonstruovala. A teď u nás bylo veliké sázení, protože jsem zešílela, a i když nerozumím květinám, rozhodla jsem se, že musím mít terasu jako ze Středomoří, a na e-shopech jsem si prakticky vybavila celou zahradu a terasu, což bylo náročné,“ dodala spisovatelka.

Další články

Načítám