Hlavní obsah
Článek

Herec Jan Kuželka (77) byl jedním z prvních, kdo se dozvěděl o sebevraždě dlouholetého kamaráda Karla Heřmánka (†76). Před jeho smrtí s ním byl na pivu a tehdy prý vypadal úplně normálně. A stejně jako do hospody se Kuželka oblékl i na poslední rozloučení v Divadle Bez zábradlí.

„Hrozně se mě to dotklo, protože byl člověk, který toho udělal tolik a mohl ještě mnoho udělat. A najednou se tohle stane. A nikdo snad do dneška neví proč,“ řekl Super.cz mezi vzlyky. „Jediné moje přání je, že jestli tam nahoře bude dávat dohromady nějaký soubor a zakládat divadlo, bude tam mít sice spoustu vynikajících herců, ale chtěl bych, aby na mě myslel aspoň s malinkou rolí,“ vyjádřil se.

„Dělal jsme s ním asi sedm věcí, potkali jsme se v 70. letech na jižní Moravě, kterou měl rád. Od té doby jsme spolu natočili několik pohádek, znám se poměrně dobře i s jeho synem Karlem. Byl to normální člověk, lidský. Je to hrozné, čím je člověk starší, tak se s přáteli potkává méně. Pomalu už jenom na pohřbech,“ svěřil.

„Naposledy jsme se potkali asi před dvěma měsíci tady kousek v pivnici U Jelínků na pivu. Vypadal úplně normálně. Dali jsme si spolu i malou jablkovici, calvados. Tehdy tam byl s Jirkou Bartoškou, ten byl po nějaké proceduře, takže nemohl pít, ale Karel si se mnou dal,“ vzpomínal a na stejné místo poté, co vzdal úctu v divadle, také zamířil. „Budu vzpomínat u piva. Proto jsem také takhle oblékl, na normální pohřeb bych takhle nešel,“ vysvětlil.

Další články

Načítám