Hlavní obsah
Článek

Když se ke stáji modelek Victoria’s Secret v roce 2019 připojila první transgender kráska Valentina Sampaio (27), způsobilo její působení u známé značky spodního prádla pozdvižení. Dnes už je nepřehlédnutelná Brazilka nedílnou součástí většiny jejich kampaní, a tak bylo jasné, že nemohla chybět ani na proslulé módní show, která se vrátila po dlouhých šesti letech na scénu.

Samotná přehlídka se setkala s poměrně vlažnými reakcemi, a to nejen na předváděné modely, které podle mnohých působily poněkud zastarale. Přestože většina diváků byla nadšená, že může znovu na jednom mole vidět mnohé z nezapomenutelných andílků značky, kteří vypadají i po letech stále stejně nádherně, kritiku si vysloužila přehlídka také kvůli osvětlení a ozvučení, kdy byl k show přidán falešný davový ruch a potlesk. Mnozí nové pojetí přehlídky také označili za nevýrazné, a dokonce nudné.

Poté, co se zisky značky zamávaly některé skandály o toxickém prostředí na pracovišti a zároveň snaha o to stát se inkluzivnější a využít modelky různých váhových kategorií nebo trans, se značka pomalu vrací k osvědčeným tvářím.

Přesto si VS ponechala některé novátorské postoje a na show se tak mohly objevit kromě plus size krásek Ashley Graham nebo Palomy Elsesser právě i trans krásky. Kromě Valentiny totiž brázdila molo i jednadvacetiletá americká modelka Alex Consani, která začala s modelingem již ve dvanácti letech a stala se v té době nejmladší transgender modelkou na světě. Nečekaným překvapením se pak stala i účast Carly Bruni nebo Kate Moss s dcerou Lilou.

6
fotek
Související témata:
Valentina Sampaio

Další články

Načítám