Hlavní obsah
Článek

O tom, že se přátelí, se všeobecně nevědělo. Muzikant Jan Smigmator (38) a herec Karel Heřmánek (†76) si padli na oka na oslavě hercových 65. narozenin. „Dostal mě vlastně jako takový živý dárek. S mojí kapelou jsme mu hráli přímo tady v divadle,“ vzpomínal Smigmator na posledním rozloučení s Heřmánkem v Divadle Bez zábradlí.

„Pro mě to bylo první setkání z očí do očí. Do té doby jsem ho samozřejmě vnímal jako obrovskou hereckou osobnost, legendu českého divadla a filmu. Za nějakou dobu se z nás, i s jeho ženou Hankou, stali přátelé, navštěvovali jsme se, chodili na moje koncerty a stal jsem se vlastně jejich rodinným zpěvákem. Zpíval jsem i na svatbě Karla mladšího s Nikol. Sám jsem se pak na stejném místě v Říčanech také ženil,“ vyprávěl nám.

Často jsme se potkávali také v lesích mezi Jevany, kde bydleli oni, a Vyžlovkou, kde žijeme s rodinou. Oni venčili psy, my tam chodili s dětmi. Měli jsme tam chalupu a teď jsme se tam přestěhovali. Mrzí mě, že jsme si slibovali, že poté, co se přestěhujeme na Vyžlovku, přijdou Heřmánkovi na návštěvu. K tomu už nedošlo, ale to vzácné přátelství a fandovství z Karlovy strany nikdy nezapomenu a budu navždy vděčný, že jsem se s ním mohl potkat,“ svěřil.

Na hercovu památku odehraje Smigmator i svůj koncert v Divadle Bez zábradlí. Nebude chybět ani Heřmánkova nejoblíbenější píseň. Miloval skladbu Strangers in the Night od Franka Sinatry. „Už dávno předtím, než odešel do hereckého nebe, jsme se dohodli, že tady pokřtíme moje nové album,“ vysvětlil. V našem rozhovoru poslal také Heřmánkovi poslední vzkaz do nebe.

Další články

Načítám