Hlavní obsah
Článek

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš se rozhodl zahrát na přívětivou notu a jít veřejnosti naproti. To vše v dosti třaskavé době, kdy mu lidé spílají za digitalizaci stavebního řízení a další nepříliš fungující věci.

„Den bez kafe si nedokážu ani představit. Je to můj životabudič a zároveň jedna z mála chvil za den, kdy mám čas něco říct na kameru, a to jen než vychladne káva, abych se o ni nespálil. Proto rozjíždíme s týmem tento pořad Na kafe s Ivanem, abych vám byl blíž, komunikoval, co se děje, a časem i odpovídal na časté otázky a nejasnosti,“ pochlubil se na sociálních sítích.

Nutno říct, jeho snaha přišla ve velmi nešťastnou chvíli. Buď měl začít o dost dřív, nebo naopak počkat, až se přežene to nejhorší. Aktuálně ho lidé nemají příliš v lásce. A není to jen kvůli problémům s digitalizací stavebního řízení.

„Vážený pane, dnes jsem byl s vozem na STK, který se digitalizovalo na jaře. A máte v tom takovej bordel, že to ani po půl roce od spuštění není možný. Prosím vás, dotáhněte nejdřív jednu věc do zdárného konce a nerozdrbávejte ještě stavební úřad,“ apeloval na ministra Oldřich.

„Super nápad. Je potřeba s veřejností komunikovat a jsem moc rád, že se v tom lepšíte,“ rýpl si Martin. Nebyl sám, kdo se pozastavil nad tím, že na propagační videa si Bartoš čas vždycky najde. Akorát nemá moc velký cit na jejich načasování a vyznění.

„Děláte pořád machýrka, ačkoli byste měl lézt kanálem,“ nechala se slyšet Kamila, která by spíš než self promo ocenila fungující úřady s ministerstvem spojené.

„Panebože. Kdybyste se místo natáčení PR reklam raději opravdu věnoval vylepšení a opravám systému, udělal byste lépe. Sliby chyby. Konec srpna je v sobotu a moc vylepšený mi to teda nepřijde,“ podivila se Petra.

Našli se ale i ti, kteří ministra chválí a tleskají mu za to, že digitalizaci vůbec rozjel. Předchozím vládám se do ničeho podobného příliš nechtělo. „Nikdo před vámi se do toho nechtěl pustit. Zvlášť minulá vláda se digitalizaci vyhýbala jako čert kříži. Takže držím palce, ať všechno funguje co nejdříve,“ vzkázala Bartošovi Blanka.

Další články

Načítám