Hlavní obsah
Článek

Podpořit projekt Život v kufříku, určený pro odložené děti, které nemají možnost vyrůst ve své původní rodině, se rozhodla moderátorka Jana Adamcová (52). Sama děti vychovala v úplné rodině, ale nyní již s manželem Jiřím Adamcem (76) nežijí. Starší syn už pomalu vylétá z rodinného hnízda, i o tom a také o manželově zdravotním stavu promluvila.

„Syn bude letos maturovat a pak asi z hnízda vylítne. Takže počítám, že za rok bude už asi někde pryč a to mě trochu děsí. Naštěstí mám ještě Jasmínku, která se mnou ještě určitě tři roky bude doma. Nicméně děsím se toho už nějakou dobu. Naštěstí práce mám víc, než zvládám, což je dobře. A to vlastně asi budu potřebovat, protože bych se jinak zbláznila, kdyby se mi neustále stýskalo po dětech,“ svěřila.

Dá se předpokládat, že Daniel bude studovat vysokou školu v zahraničí. „Má rád angličtinu. Možná jsem to s výukou angličtiny trochu přehnala, protože ji má opravdu rád, rád komunikuje anglicky. Tak uvidíme, co vyjde a kam se dostane. Zatím ještě nevíme, kam se přihlásí, má asi pět tipů,“ prozradila Jana.

Společně s dětmi také ještě cestují, i když některé aktivity mají individuální. „Jasmínka byla v Londýně na koncertě Taylor Swift a v Indii v Ashramu, kde už jsme byli já i Daník, každý zvlášť. Potom jsme byli ve Švýcarsku a dva týdny v Chorvatsku.“ vypočítala. Do společných cest už Jana nezahrnuje manžela. Zjistila, že to není ideální vhledem k jeho zdravotnímu stavu.

„My se vídáme poměrně často, patří do naší rodiny. Bydlíme kousek od sebe. Když jsme s ním byli na jaře na dovolené v Egyptě jako celá rodina, tak jsem zjistila, že měl malinko problém s orientací a došla jsem k tomu, že se příště pokusím, zařídit mu v Čechách třeba lázně, než abych ho tahala někam, kde si až tak neužije. Vlastně je rád sám doma než někde na cestách. Je zkrátka už někde trochu jinde než my. Ale snažíme se s ním být jednou dvakrát týdně. Komunikujeme každý den několikrát. V podstatě k sobě pořád tak nějak patříme jako rodina, i když my dva spolu už nežijeme, protože nás toho od sebe už dělí hodně,“ vysvětlila.

Další články

Načítám