Hlavní obsah
Článek

Herce Karla Heřmánka (†76) postihly zdravotní problémy. Dle informací z televize Nova má jít o zánět trojklanného nervu, který propojuje mimické svaly horní a spodní části obličeje. Podle lékařů tak v tomto případě může dojít i k úplnému či částečnému ochrnutí jedné půlky tváře. To je pro hereckou profesi, kde se často používá mimika, velký problém.

Není tak divu, že se Karel Heřmánek nedostavil na projekci seriálu Mozaika, kde hraje manžela Taťjany Medvecké. Ze slavnostního promítání byl dopředu omluven. Jeho zdravotní stav, že se jedná o zánět trojklanného nervu, nám přímo na akci potvrdil Jakub Fürst z tiskového oddělení TV Nova. „Mohu to oficiálně potvrdit,“ odpověděl na dotaz Super.cz.

V sobotu měla proběhnout v Divadle Bez zábradlí slavnostní derniéra hry Garderobiér, ve které právě Karel Heřmánek starší hraje. Vedení se rozhodlo nakonec derniéru zrušit. „Nechci se k situaci, kterou vyvolalo PR oddělení Novy vůbec vyjadřovat. Žádné dramatické scénáře však neřešíme,“ řekla Super.cz Nikol Heřmánková.

Další články

Načítám