Hlavní obsah
Článek

Skandálním výrokem na adresu vážně nemocné Anny Slováčkové (29) si Pavel Novotný (43) pěkně zavařil. Jistě netušil, že to dotáhne až do Poslanecké sněmovny, kde ho řešil její místopředseda Karel Havlíček (50). „Zazářil“ i v pořadu 168 hodin. Reportáž se mu pranic nelíbila, což dal Noře Fridrichové (46) jasně najevo. Co mu vzkázala?

„Řeporyjský starosta předpověděl smrt zpěvačky Aničky Slováčkové. Ta se už podruhé léčí s rakovinou, svůj boj veřejně sdílí a sledují ho i desítky tisíc onkopacientů po celém Česku. Svým ortelem tak Pavel Novotný nezasáhl jen ji a její rodinu. Víra v uzdravení je navíc pro nemocné klíčová. A nikdo nemá právo ji brát. Co proto starostovi vzkazují ženy s podobnou diagnózou?“ ptala se moderátorka v upoutávce na zmíněnou reportáž.

„Slyšel jsem, že jsi osobně nařídila, abych se nesměl vyjádřit, je to pravda?“ reagoval na síti X řeporyjský starosta.

Hvězda České televize je na podobné výpady zvyklá a nenechala se vyvést z míry. „Pan starosta dostal prostor. Měl tam úplně všechna svá vyjádření, která k věci dal na svém oficiálním účtu, prostřednictvím něhož komunikuje své postoje. Měl v reportáži vše, včetně omluvy,“ nechala se slyšet.

Stalo se tak poté, co na obranu Novotného vyrazila armáda jeho fanoušků. Operovali s informací, že jejich oblíbenec nedostal možnost k celé věci říct své.

„Vyjádřil se jasně a opakovaně, není co řešit. Prostor dostali i ti, kterých se téma týká nejvíc, tedy nemocní s rakovinou,“ doplnila moderátorka s tím, že Novotného slova komunitu onkopacientů v Česku velmi zasáhla.

„Nechali jsme je promluvit a je dobře, že jejich hlas zazněl,“ dodala moderátorka. Stojí si za tím, že starosta Řeporyjí, který má kvůli výroku na adresu Slováčkové máslo na hlavě, dostal k vyjádření prostoru víc než dost.

„Starosta používá síť X jako komunikační kanál svých postojů. Z něj jsme čerpali, stejně jako u jiných politiků a starosta zde postoj vyjádřil jasně a opakovaně,“ vzkázala. Zejména pak těm, kterým vadilo, že v reportáži ze strany Novotného zazněly „jen“ komentáře a příspěvky ze zmíněné sociální sítě.

Syn známého baviče v následné diskusi utrousil, že ví, proč se to celé semlelo. Hvězda ČT se mu prý takto mstí za to, že vyjádřil podporu Marku Wollnerovi, s nímž měla v minulosti vážný spor. To už Fridrichová ponechala bez komentáře.

Další články

Načítám