Hlavní obsah
Článek

Vztah Williama (42)Harryho (39) se rozhodně nelepší. Ba právě naopak. Bratři se měli tajně účastnit pohřbu švagra princezny Diany, na místě prý ale seděl každý jinde a nic nenasvědčovalo tomu, že se by se, byť jen na pár okamžiků, setkali.

Smrt lorda Fellowse členy královské rodiny velmi zasáhla. Lord byl ženatý s lady Jane Spencer, sestrou princezny Diany a byl soukromým tajemníkem zesnulé královny. Zahraniční média ovšem dříve uvedla, že se Harry posledního rozloučení nezúčastní kvůli obavám o svou bezpečnost v Anglii, kde už nemá nárok na královskou ochranu.

Podle očitých svědků z pohřbu ale na obřad nakonec přijeli oba bratři, Harry měl tajně odletět z Los Angeles a mimo objektivy fotoaparátů také usednout v lavici v obřadní síni. Ovšem rozhodně ne blízko svého bratra. „William a Harry tam byli oba, ale vůbec jsme je neviděli mluvit spolu, a drželi si odstup,“ řekl jeden z hostů pohřbu Daily Mailu.

Spor mezi oběma bratry hoří už velmi dlouho, v poslední době se ale vyostřil i kvůli tomu, že by Harry měl v říjnu znovu vydat svou knihu s názvem Náhradník, ve které popisuje napjaté vztahy v rodině a mimo jiné také to, že William neměl mít rád jeho současnou manželku Meghan a měl o ní říct, že je „obtížná, neslušná a drsná“. Dokonce se hovoří o tom, že by v knize mohla být nová kapitola, která by se dotýkala diagnózy rakoviny krále Karla III., otce obou bratrů. Tato informace ale není potvrzena.

Princové se naposledy „setkali“ na králově korunovaci. I tam ale působili odděleně. Předtím se tváří v tvář potkali v roce 2022 na pohřbu zesnulé královny.

Další články

Načítám