Hlavní obsah
Článek

Takový návrat z dovolené si rozhodně nepředstavovala. Modelka Romana Pavelková (40) odjela se synem Maxem do španělské Almerie. Vrátit se měli v neděli, na Ruzyni ale přistáli až dnes ráno. „Jsem totálně K. O. Dvě noci jsem nespala,“ svěřila se Super.cz Romana, která je šťastná, že už je doma.

„Měli jsme odletět v neděli ve 22 hodin. Začalo to zpožděním půl hodiny kvůli letovému provozu. Pak při oddělování schodů do letadla poškodili dveře. Takže museli všichni ven a dvě hodiny jsme čekali, co bude dál. Letadlo neopravili, letiště se na noc zavíralo, museli jsme si zase vyzvednout zavazadla, nakonec nám dali v jednu ráno aspoň hotel, s tím, že bychom měli odletět druhý den ráno v 9:30,“ vyprávěla Romana.

„Informace jsme dostávali buď zavádějící, nebo žádné. Nakonec se jelo na letiště ve 14 hodin, odbavili jsme se, ale zase se neletělo, protože se letadlo nepodařilo opravit. A to už byl zase večer a letiště se zavíralo, tak jsme zase museli pro kufry. Nakonec nás poslali několika autobusy na letiště do Malagy, kde jsme zase čekali. A pro všechny neměli v letadle místo, protože bylo menší, a několik lidí tam muselo zůstat. My s Maxíkem se naštěstí vešli a po 32 a půl hodinách zpoždění jsme přistáli v Praze,“ doplnila.

Chápu, že se něco takového může stát, do Almerie navíc Smartwings, u kterých jsem letenky kupovala, létají jen dvakrát týdně. Ale zaráží mě ta naprostá nekomunikace a neřešení problémů ze strany letecké společnosti. Nikdo se o nás nestaral a nezajímal. Byl to hrozný zážitek,“ uzavřela.

Podle letecké společnosti informace, které nám modelka o zpoždění poskytla, souhlasí. Vyjádření poskytla tisková mluvčí Vladimíra Dufková.

„Čas odletu večerní pravidelné linky QS1159 z Almeríe do Prahy byl odložen poté, co před plánovaným odletem došlo k poškození dveří letadla obsluhou schodů na letišti v Almeríi. Letiště v Almeríi je přes noc (od 22:30) zavřené. Z výše uvedených důvodů jsme pro všechny cestující tohoto letu zajistili ubytování na hotelech a následně také oběd. Do Almeríe jsme současně dopravili naše techniky pro posouzení stavu letadla, neboť technická podpora na letišti v Almeríi není k dispozici pro tento typ letounu. Odborná kontrola letounu našimi techniky prokázala, že letadlo nemůže pokračovat v plánovaném letu s cestujícími a z tohoto důvodu bylo rozhodnuto o vypravení náhradního letadla z Prahy do Almeríe,“ napsala Super.cz.

„Z důvodu přetížení vzdušného prostoru a bouřkové činnosti nad Evropou byl plánovaný čas odletu náhradního letadla z Prahy do Almeríe posunut (slot) a z důvodu noční uzávěry letiště v Almeríi (od 22:30) tak k nebylo možné odlet uskutečnit z Almeríe, ale z letiště v Malaze, kam byli cestující přepraveni autobusy. Z Málagy cestující odletěli náhradním letadlem dnes ve 3:25 hod. Situace, která byla zapříčiněna třetí stranou, nás velmi mrzí, a za komplikace a zpoždění se omlouváme,“ doplnila.

Další články

Načítám