Hlavní obsah
Článek

Když o sobě Danuše Nerudová před časem prohlásila, že je „mladá a pohledná“, nečekala, že její slova někdo podrobí zkoumání. Měla za to, že je lidé přijmou jako fakt. Blogger Daniel Sterzik se s tím ovšem nespokojil a řádně si europoslankyni vychutnal. Záhy ale narazil na problém. A dost velký.

„Právě odcházím na bruselský kobereček, kde mi budou vysvětlovat, jak je to s tou mladou a pohlednou…,“ utrousil na síti X asistent europoslance Ondřeje Dostála. Na svém blogu se rozpovídal o tom, že tvář STAN údajně strávila v maskérně před debatou v CNN Prima News suverénně nejvíc času a všechny své kolegyně trumfla.

„Před začátkem debaty jsem neměl co dělat a tak jsem si jen tak stopoval, kdo je jak dlouho v maskérně. Danuše Nerudová suverénně vyhrála. Byla tam minimálně třikrát déle než Markéta Gregorová s Kateřinou Konečnou dohromady. Když si vezmu, že je jen o dva roky starší než Kateřina, tak musím konstatovat, že Mladá a pohledná se během posledních dvou měsíců změnila na Starou mysliveckou. Nebyl jsem jediný, kdo si toho všimnul,“ znělo v jeho příspěvku. Ten má velmi zajímavou dohru.

„Výrok by mohl být považován za urážlivý vůči paní Nerudové a nemusí být v souladu s vašimi zákonnými povinnostmi, které vám ukládají zdržet se jakéhokoli jednání či chování, které by mohlo negativně ovlivnit vaši pozici. Ráda bych vyslechla vaše vysvětlení, než ve věci učiním rozhodnutí,“ napsala bruselská úřednice Ellen Robson Sterzikovi, který znění dopisu poskytl Parlamentním listům.

Jedním dechem dodal, že na práci asistenta není finančně závislý a že na svých jízlivých poznámkách a postřezích nehodlá do budoucna nic moc měnit. Hodně se tím baví a připomíná rozhovor pro CNN Prima News, který politička před časem poskytla.

„Nikdy v historii prezidentských voleb dosud nebyla silná ženská kandidátka. Proto tomu ani teď nikdo nevěřil. Jsem žena, navíc mladá, k tomu i pohledná. To je největší handicap, který mám,“ nechala se Nerudová slyšet s tím, že v Česku je být hezká prostě problém. „I proto nikdo nevěřil, že bych to mohla dotáhnout takhle daleko,“ doplnila v prosinci 2022 tehdejší kandidátka na první prezidentku.

5
fotek

Další články

Načítám