Hlavní obsah
Článek

Na rozdíl od uplynulých ročníků filmového festivalu ten letošní Blanka Matragi (71) neozdobila. Módní návrhářka působící střídavě v Libanonu a v Česku místo do Karlových Varů zamířila do Itálie. Věčné město, jak se Římu přezdívá, si užívala s manželem Makramem.

Kdo na červeném koberci nebo na některé z luxusních party očekával známou návrhářku, která šije róby (nejen) pro arabské princezny, ten by se letos nedočkal. Zamířila na Apeninský poloostrov, kde si užívala zaslouženou dovolenou po boku svého chotě.

A byla to vskutku spanilá jízda. „Zdravíme z Říma,“ ohlásila se Matragi, jež s manželem neminula žádnou významnou památku, na kterou si člověk v souvislosti s Římem vzpomene. Došlo i na focení momentek.

Tam paní Blanku trochu zradila obličejová mimika, protože úsměv nešel tak lehce, jak by se na snímek pořízený v běhu slušelo. Když se fotíte na exponovaných místech, která jsou v případě Říma takřka všechna, není obvykle moc času na to, aby se člověk šteloval a zkoušel, z jakého úhlu mu to bude slušet a který že výraz se bude vyjímat nejlépe.

Ale co už. I tak si to návrhářka užila. Už proto, že ve svém nabitém diáři našla pár dní volna. Je pověstná tím, že tvrdě pracuje, a tak jsou pro ni takové okamžiky velkým svátkem. To si s chutí vychutnává i dobroty, které byste v jejím jídelníčku hledali marně. Třeba těstoviny s humrem. Prostě dovolená, jak má být.

Další články

Načítám