Hlavní obsah
Článek

Finalistka České Miss Vanessa Červová už před dvěma lety promluvila o tragické ztrátě své maminky, kterou v centru Prahy napadl muž a na následky zranění podlehla. O případu Vanessa nemohla kvůli vyšetřování detailněji hovořit, avšak před pár dny se kvůli boji o spravedlnost rozhodla, že světu sdělí celý příběh.

Vanessa vyrazila 29. srpna 2022 s maminkou na nákupy. Když v autě projížděly centrem Prahy, tak se dostaly do slovního konfliktu s rodinou, která projížděla i s malými dětmi na kolech. Vanessa měla s maminkou souhlasit, že není bezpečné, aby se malé a v tomto případě i neposedné děti takhle pohybovaly v centru Prahy. V tom se celý konflikt naprosto vyhrotil.

„To ale slyšela manželka a řekla svému manželovi svoji verzi, že na ně máma najela autem, ale z důkazů z kamerových záznamů je to vyvráceno,“ popsala Vanessa s tím, že rodinu objely a pokračovaly dál v cestě. Jenže si všimli, že je muž od rodiny na kole pronásleduje.

„Rozzuřený, nehledě na pravidla silničního provozu. Řekla jsem mamce, ať nás zamkne. Když nás dojel, začal nám bouchat do auta a řval na mámu, aby vystoupila a vyřídila si to s ním jako chlap. Začala jsem volat policii, což mu máma oznámila, když u mě stáhla okýnko,“ napsala Vanessa na sociálních sítích s tím, že jí muž telefon sebral a zahodil.

Když si pro něj Vanessa došla a byla jednou nohou zpět v autě, tak je cyklista chytil a začal jimi do Vanessy mlátit. Její maminka tak vyběhla ven a začala na něj křičet.

„On ji chytil za vlasy a předklonil ji, aby se nemohla bránit, dával jí pěstmi do břicha a do hrudníku, kopal do ní. Údery do břicha i hrudníku byly fakt intenzivní a bylo jich hodně. Nevěděla jsem, co mám dělat, policie nejela, ale na místo přijela jeho manželka s dětmi a ještě na nás pokřikovaly. Cyklistu jsem od mamky odstrčila a on se začal přetahovat se mnou, dával mi rány do ramenou pěstmi a držel mě za krk. Máma se jen klepala a bylo vidět, že je z té situace úplně mimo,“ napsala Vanessa s tím, že její mamka zemřela o několik dní později na syndrom Takotsubo a vnitřní zranění, která jí byla způsobena.

„Kdyby se tohle nestalo, byla úplně zdravá, neměla žádné komplikace. Přesto je tenhle případ kvalifikovaný jako ublížení na zdraví bez následku smrti. Státní zástupce navrhuje 3 roky s podmíněným odkladem na 5 let. Tohle je podle orgánů činných v trestním řízení adekvátní trest za zmařený lidský život. Přišli jsme o mámu, manželku, kamarádku. Máme navždy zničenou rodinu. Nikdy už to nebude jako dřív,“ podotkla na sociálních sítích, kde sdílela i lékařské zprávy, dle kterých maminka utrpěla zranění v podobě trhlinek tenkého střeva, krevní výrony v oblasti střev, také poranění v oblasti vaječníků či močovodu. Akutní srdeční selhání pak mohlo mít souvislost s napadením a úmrtí mohlo nastat i v důsledku emočního stresu.

U příspěvku Vanessy Červové se objevila vlna podpory, a to také od známých osobností, které věří, že spravedlnost zvítězí. Slovní podporu sdílela Nikol Štíbrová (37), Emma Smetana (36), Monika Bagárová (30), Anna Kadeřávková (27), Petra Nesvačilová (38) a další.

Související témata:

Další články

Načítám