Hlavní obsah
Článek

V lednu letošního roku se herec Jaromír Nosek (46) stal otcem. Narodil se mu syn Nick. Rodiče se sice krátce před jeho narozením rozešli, ale oba fungují na jedničku a synek je pro ně vším.

Všechno je pohoda, má se dobře, zatím je to teď o nočníku a těchto věcech. Míč jsem mu zatím nedal,“ smál se Míra během rozhovoru pro Super.cz.

K tématu míče jsme se dostali, protože jsme si s ním povídali po představení s názvem František Plánička: Fotbalový rytíř, ve které Míra hraje nejslavnějšího československého brankáře všech dob. Představení vzniklo ve spolupráci Divadla Adverte, městské části Praha 10 a fotbalového klubu Slavia k příležitosti letošního 120. výročí narození tohoto legendárního sportovce.

Míra byl až do zkoušení této role fotbalem a jeho hraním zcela nepolíben. Trochu ho tak děsí, jestli malý Nick jednou přijde s tím, aby si s ním tatínek šel zakopat. „Třeba se mi podaří to udělat tak, aby si toho u mě nevšiml, že to neumím. Ne, ale tak když ho to bude bavit, tak vždy je potřeba těm dětem vysvětlit, že to není jen o kopání do mičudy, ale že je za tím i něco víc,“ smál se herec.

A jak se tedy před publikem cítí v kůži Františka Pláničky? „V tom příběhu nejde ani tak o fotbal, ale spíš o jeho život. Zvlášť ty jeho životní útrapy, které prožil, jako nacismus a komunismus. On navíc taky nikdy neřešil kdo je sparťan, slávista nebo kdo má rád Bohemku. Bral ty fanoušky jako tým a ukazoval na společnou etiku,“ dodal v našem rozhovoru Jaromír Nosek.

Další články

Načítám