Hlavní obsah
Článek

Ať udělá, co udělá, vždycky se najde někdo, kdo bude proti. Těžko uvěřit, co se začalo dít poté, co Vít Rakušan spolu s dalšími ministry varoval veřejnost, aby nepodcenila nadcházející prudké deště a s nimi spojené komplikace.

„Větru, dešti poručit neumíme, ale aspoň trochu se na ně připravit dokážeme. Integrovaný záchranný systém a další složky státu jsou v pohotovosti. Co můžete udělat vy?“ zeptal se ministr vnitra na sociální síti. A připojil i všeříkající obrázek s tím, co je dobré mít pro případ nenadálé události a živelní pohromy.

„Nestrašte lidi,“ rozčílil se Robert. „Přestaňte strašit lidi,“ připojila se na facebookovém profilu Eva. „Jsem myslel, že máte na všechno řešení,“ kroutil hlavou Ladislav. Těch, kteří Rakušanova slova a varování nebrali moc vážně, se našlo překvapivě dost. Prý jde jen o součást předvolební kampaně. Divže si hnutí STAN srážkově bohaté dny samo neobjednalo.

„Sobota a neděle lítali a čáry skrz naskrz, to bude výsledek,“ šokovala Věra. Není jediná, která má za to, že za rozmary počasí mohou speciální letouny a divotvorné substance. Ty jsou následně metány do atmosféry, aby ovlivňovaly (nejen) srážky.

„Málo jste octovala, máte na tom svoji vinu,“ vysmála se jí Alena. Někteří lidé totiž věří, že chemtrails lze eliminovat hojným používáním octa a přípravků z něho vyrobených. Co na tom, že jde o kondenzační stopy letadel, které nic takového neobsahují. To prostě některým lidem nevysvětlíte.

„Na komentáře určitých jedinců nemá ani cenu komentovat. Děkuji, že se snažíte i jednoduchou formou informovat většinu normálních lidí. Přeji, aby i u Vás bylo vše v pořádku,“ vzkázal mu Jakub.

„Fakt nejsem fanynka pana Rakušana, ale některé komentáře jsou otřesné. Rakušan je ministr vnitra a tohle je jeho povinnost,“ nechala se slyšet Daniela. „Díky za vaši práci,“ vzkázala Lucie.

Související témata:
Povodňový stupeň

Další články

Načítám