Hlavní obsah
Článek

Snímky z dovolené se pochlubil i ministr dopravy Martin Kupka. Šéf ostře sledovaného resortu se s manželkou Miriam vypravil na jih Itálie, kde se tedy děly věci!

„Je jasné, že miluju všechny možné dopravní prostředky. Prostě jsem si musel u moře půjčit loď - teda alespoň malý motorový člun. Byl to krásný zážitek,“ vyznal se ministr, který byl z řízení člunu uchvácen.

Fanoušci rovněž, kromě toho se nepřestanou divit tomu, jak si Kupka jde se svou paní do podoby. Že ve finále vypadají skoro jako sourozenci.

„Italové mají krásné železniční tratě i dobré vlaky. Tak jsem je chtěl vyzkoušet na vlastní kůži. Cesta z městečka Pizzo do Tropey vede stále kolem pobřeží - jeden výhled krásnější než druhý. Jistě jedna z nejkrásnějších pobřežních tratí Evropy. Malá železniční inspekce dopadla na výbornou. Italské státní dráhy nezklamaly,“ zasnil se při jízdě vlakem.

Dočkal se nadšeného přitakání od těch, kdo měli tu čest s italským národním dopravcem cestovat, a nářků od těch, kdo mají za to, že v Česku něčeho podobného nikdy nedosáhneme. „Italové totiž na rozdíl od Vás železniční tratě neruší, ale obnovují a připravují plány na výstavbu tratí nových?“ ptal se ministra Miroslav.

To už měl Kupka oči jen pro další dopravní prostředek. V tomto případě šlo o italskou verzi asijské tříkolky zvané tuk-tuk. „Adrenalin jako hrom. To musíte zažít,“ popsal jízdu ve vozítku, kterým řidič uháněl i osmdesátikilometrovou rychlostí v hodině.

Aby toho nebylo málo, dvojice v malebném italském regionu potkala i známé tváře. „Pár dnů v Kalábrii bylo nádherných. O to víc, že jsme se tu potkali s Danou Morávkovou a Petrem Maláskem. Probrali jsme tu u večerního vína všechno možné. Díky moc za krásnou dovolenou a moc milé setkání,“ prozradil Kupka.

Další články

Načítám