Hlavní obsah
Článek

Patří mezi umělce, kteří byli úspěšní před rokem 1989 a neztratili se ani po něm. O to víc překvapilo, co teď Michal David (64) tvrdí. Proti totalitě prý aktivně bojoval.

„Připadá mi, já se toho nebojím, já to klidně řeknu i na kameru, že dneska člověk už nemůže nic říct. Lidi se bojí říct pravdu, vracíme se zpátky do totáče,“ rozpovídal se hitmaker pro televizi A11.

„Co se to děje? Vždyť my se vracíme tam, co jsme říkali, proti všemu jsme všichni bojovali a hlavně my muzikanti taky, že jo. Teď najednou už nesmíš skoro nic říct, pozor!“ doplnil ještě David ve videu, které koluje na sociálních sítích.

„Tak hlavně Michal David za totáče hodně bojoval proti tomu totáči,“ podivil se v jedné z diskusí Filip. „Bejval to disident, to je jasný,“ přisadil si František. „Člen odbojové skupiny Františka Janečka,“ doplnil Peter.

„Marta Kubišová by z něj asi zvracela,“ nešetřila hudebníka Lucia, která si nepamatuje, že by David proti režimu bojoval. „O něj nemám obavy, ten se přizpůsobí, kam potřebuje,“ zhodnotila Lenka.

Není pochyb o tom, že muzikant svými slovy dost zaujal a rozčeřil stojaté vody českého showbyznysového rybníčku. Přidají se k němu další slavní? Nebo se od jeho slov budou naopak distancovat?

Související témata:
Totalita

Další články

Načítám