Hlavní obsah
Článek

Je to pár dní, co houslistka Markéta Muzikářová zažila se svou rodinou velmi dramatickou dovolenou v Římě. Po návratu šok stále zpracovává.

„Bylo to strašné. Dlouho očekávaná rodinná dovolená, na kterou vyjíždíme jednou za rok, tak musím říct, že jsme raději měli zůstat doma. Hned první den nám vysklili okýnko v autě, opravit to hned nešlo. Jezdili jsme se zalepeným okýnkem, ale je to asi znak, že tam nemají už co vykrást, hodně aut takhle jezdí,“ řekla Super.cz.

Nejhorší chvíle ale rodina zažila v italském hlavním městě. „Jezdili jsme v Římě metrem a tam je to tedy opravdu o život. Zlaté Čechy. V metru v Římě i za bílého dne tam číhají gangy a okradou vás,“ vzpomínala na těžkou chvíli Markéta. Její muž přišel o mobil. „Manžel ten telefon pak už ani nehledal, jen blokoval účty, a i pár dní od krádeže stále nervózně kontroloval účty, zda se tam i tak nedostali a nenabourali se tam.“

Pak přišla pro ni ta nejdramatičtější chvíle. „Já měla největší strach o housle a o děti, aby se nám nic nestalo. V metru v Římě jsem opravdu měla strach, šlo o život. Manžel chtěl dokonce ten gang dohonit, ale v tu chvíli se na nás nalepila další banda a ženská mi dokonce už strkala ruku do kabelky a chtěla okrást i mě. Bylo to opravdu děsivé,“ doplnila k osobní zkušenosti z Itálie, ze které opravdu mrazí.

Další články

Načítám