Hlavní obsah
Článek

Českým medailovým želízkem v ohni je lezec Adam Ondra, který v pondělí uspěl na boulderingové stěně a je pátý v průběžném pořadí. Ve středu ho ještě čeká semifinále v lezení na obtížnost, pokud i tam uspěje, můžeme se těšit na napínavé páteční finále. Ideálním scénářem by samozřejmě byla medaile.

„Vím, že pokud zalezu dobře, mělo by to na finále stačit. To je hlavní,“ řekl pro Sport.cz Ondra, který na olympiádě v Tokiu skončil smolně na šestém místě, přičemž v jednu chvíli sahal i po zlatu.

Ondra má velkou oporu i ve své rodině. Doma mu dělá radost manželka Iva, s níž žije už 11 let, a dvouletý syn Hugo, který se zřejmě potatil. Jak Ondra v květnu prozradil u příležitosti synových narozenin, malého caparta už to láká na stěnu.

„Uteklo to jako voda a z našeho malinkatého uzlíčku se stal dvouletý chlapák, co se už začíná sápat po stěně,“ smál se sympatický lezec, který tak má doma svého nejvěrnějšího fanouška. S manželkou prý syna do lezení ale rozhodně nenutí.

„Budeme rádi, pokud poleze, ale nebudeme to mít hozené tak, že musí. Tlak rodičů na lezení je třeba mít pod kontrolou, tomu se určitě chceme vyhnout. Když ale bude mít stejné zapálení jako my dva, tak ho budeme podporovat. Budeme mít strašnou radost. Ale pokud ho bude zajímat něco jiného, budeme podporovat i jiný směr. Třeba z něj bude umělec,“ řekl ještě před narozením synka Super.cz Ondra. Zatím to ale spíše vypadá na to, že malý Hugo půjde ve šlépějích svého tatínka.

Související témata:
Sportovní lezení na olympiádě

Další články

Načítám