Hlavní obsah
Článek

V boji o Senát ho porazil egyptolog Miroslav Bárta. Partner Olgy Menzelové měl o necelých deset procent víc než Marek Hilšer, který svůj mandát neobhájil. Piráti, kteří ho ve volbách podpořili, i tak mluví o těsném výsledku. Není divu, že se jim lidé vysmáli.

„Chtěli bychom poděkovat za šestiletou práci Marku Hilšerovi, který bohužel v druhém kole senátních voleb těsně neuspěl. Zároveň gratulujeme k získání senátorského mandátu Přemyslu Rabasovi, Břetislavu Rychlíkovi, Jiřímu Drahošovi a Ondřeji Lochmanovi, kteří šli do voleb i s naší podporou. Věříme, že budou pevně stát na straně právního státu, demokracie a lidských práv,“ nechali se slyšet zástupci Pirátů na sociální síti. Hrdě si tento status sdílela i místopředsedkyně strany a také Poslanecké sněmovny Olga Richterová. A nestačila se divit.

Lidé, kteří přispěli do následné diskuse, nad koncem jejich „koně“ truchlit rozhodně nebudou. „Šest let nic nedělal, kromě truckandidatury na prezidenta,“ zhodnotil Michal. „Stejně vám nepůjde dělat šéfa, na to je moc línej,“ doplnil Daniel.

„Těsně? Holky a kluci, můžete se už vrátit do reality?“ ptala se Martina, která poukázala na fakt, že si jen Piráti myslí, že to bylo těsně. Vzhledem k tomu, že vítěz senátních voleb v daném obvodu, egyptolog Miroslav Bárta získal necelých 55 procent a Hilšer jen 45 procent a něco málo, nejednalo se tak úplně o „těsné“ vítězství. „Marek Hilšer těsně neuspěl. To je zhruba stejná pravda, jako tvrzení, že digitální stavební řízení téměř funguje,“ rýpl si Zlý Hugo.

„Je někde přehled té práce?“ zajímal se James, který se stejně jako mnoho dalších pozastavoval nad tím, co vlastně Hilšer v senátu udělal a čím se může pochlubit. „Děkujete sosači Hilšerovi za jeho práci?“ ubezpečoval se Martin. „A mohli bychom tu práci vidět?“ přitakal Vladimír.

„Hilšer za moc nestál a jdou klepy, že měl firmu, přes kterou odsával prachy od státu,“ vyjádřila se Pavla, která se pustila na tenký led spekulací.“ Babiš vítězí a mafiáni vítězí, řekl neúspěšný kandidát ve videu pro Aktuálně.cz.

Další články

Načítám