Hlavní obsah
Článek

To, že mladší dceru Rozárku porodila herečka Kristýna Leichtová (39) doma, vzbudilo hodně rozporuplných reakcí. Další se dají čekat nyní. I když by její starší dcera Dorotka měla nastoupit do první třídy, Kristýna se rozhodla pro jinou alternativu. Bude ji učit doma.

„Dorotka se stala školákem, ale domškolákem. Bude se učit sama a já jsem takový její průvodce. Pojďme si říct, že první třída není náročná a měl by to zvládnout každý. Nám oběma s Vojtou se nelíbí školní systém momentálně nastavený i vzhledem k moderní době a moderní technice,“ vysvětlovala, že se na domácí výuce shodli s partnerem Vojtěchem Štěpánkem. „Myslím, že jim tak i prodloužím dětství a budu s nimi moct trávit víc času,“ říká a v našem videu se rozpovídala o důvodech pro svoji volbu ještě víc.

Je tam spousta faktorů, nehledě na náš kočovný způsob života, kdy je to vlastně jediná možná volba. Několikrát měsíčně pendlujeme mezi Ostravou, Prahou a Plzní. Holky buď vozíme s sebou, anebo jsou na některém místě s babičkou,“ doplnila Kristýna, kterou jsme potkali na jedné z jejích domovských scén, v pražském Divadle Palace, kde se představovaly fotografie hereckého ansámblu včetně té její. Jak tohle vražedné tempo zvládá?

„Jsem už takhle nastavená a mám pocit, že už bych nezvládla jiný model. Být na jednom místě delší dobu. Vlastně mi to nevadí. Naopak mi to vyhovuje,“ míní Kristýna, která vedle herecké práce v Ostravě vytvořila i zařízení pro děti podle svého gusta s názvem Koutek světa. S tím jí ale pomáhá kolegyně.

Další články

Načítám