Hlavní obsah
Článek

Radka Třeštíková (43) je nejen oblíbená spisovatelka, ale pro své fanoušky je inspirací i životním stylem, názory nebo rutinou, která se odráží na její parádní postavě.

Tentokrát spisovatelka sdílela nejen snímek své figury v černých plavkách, ale také ukázala, jak trávila víkend. Učí se na wakeboardu. „Mám zásadu, že nenutím děti do ničeho, co bych se sama neodvážila dělat. Vždycky mě zajímá, o čem ten konkrétní sport je, co v něm reálně hrozí a jakou vyžaduje fyzičku. A chci se ho naučit, abychom spolu mohli aktivně trávit čas. Rozdíl mezi náma je jen ten, že oni se všechno naučej za dva tejdny a já potřebuju dva roky,“ napsala Radka k několika černobílým snímkům, na kterých ukázala, jak jí wakeboarding šel.

„Jste skvělá, a ještě ke všemu krásná,“ napsala fanynka. „Jste super ve všech směrech a máte luxusní postavu,“ souhlasí další. „Dokonalá,“ uvedla příznivkyně.

Třeštíková se čas od času vyjadřuje i k veřejnému dění, k tématům, které v ní rezonují. Neunikl jí skandál britského sportovního komentátora Boba Ballarda ani účast sportovce odsouzeného za znásilnění dítěte.

Ballard se musel s olympiádou v Paříži rozloučit hned z úvodu, a to kvůli nevhodnému komentáři směrem k australským plavkyním. „Víte, jaké ženy jsou…Poflakují se, líčí se…,“ prohlásil zničehonic po jejich vítězství. Poznámka ho stála místo.

„Na olympiádě, kde v pohodě startuje sportovec, co znásilnil 12letou holku, dostane vyhazov sportovní komentátor, co udělá jednu blbou narážku na ženy. Pak se v tom vyznej, viď,“ napsala Radka, která jako mnoho dalších lidí jen s údivem kouká na účast trestaného plážového volejbalisty Stevena Van de Veldeho, který v roce 2014 opil dvanáctiletou britskou dívku a třikrát ji znásilnil.

Původně si měl odsedět čtyři roky, nakonec mu byl trest zkrácen na rok. Jeho účast vyvolala velký nesouhlas, a dokonce vznikla petice proti jeho startu, kterou podepsaly desetitisíce lidí. Sám Steven s médii nekomunikuje, bydlí mimo olympijskou vesnici a diváci ho už stihli i vypískat.

„Obecně jsou trestné činy související se sexem mnohem větší problém než sport, ale v jeho případě máme člověka, který byl odsouzen, odpykal si trest a pak udělal všechno pro to, aby mohl znovu soutěžit. Ukazuje se jako příkladný profesionál a lidská bytost. Od jeho návratu není důvod o něm pochybovat. Plně ho podporujeme i jeho účast v Paříži, kterou si s Matthewem (pozn. red.: spoluhráčem) zasloužili,“ řekl mimo jiné mluvčí nizozemského týmu s tím, že je to minulost, která by neměla být spojovaná s jeho sportovními výsledky.

Mezinárodní olympijský výbor pak uvedl, že byl spokojen s vysvětlením, které nizozemský tým poskytl.

Další články

Načítám