Hlavní obsah
Článek

Jestli si lidé na Evě Pavlové něčeho obzvláště cení, pak je to způsob, jakým se zhostila role první dámy. Na vlastní oči se o tom mohli přesvědčit klienti Domova pro seniory Elišky Purkyňové, který oslavil 100. výročí a při té příležitosti hostil vskutku významnou návštěvu.

„Sama dobře vím, jak důležitá je podpora ve chvíli, kdy se soběstačnost našich blízkých začíná vytrácet, a jak cenná je jistota, že v případě potřeby o ně bude dobře postaráno,“ předeslala manželka prezidenta Petra Pavla.

„Právě proto si hluboce vážím odkazu Elišky Purkyňové v podobě Domova seniorů, který nese její jméno. Svou vizí a prací pomohla vytvořit tento výjimečný prostor, kde se snoubí důstojnost a péče o seniory,“ prozradila dále.

„Bylo mi ctí být součástí oslavy 100 let Domova seniorů Elišky Purkyňové. Tento domov, jeden z nejstarších v Česku, poskytuje seniorům nejen bezpečné zázemí, ale především individuální péči a podporu, které v této fázi života tolik potřebují,“ doplnila první dáma, jež i tentokrát zabodovala.

Na oslavu významného jubilea, kterou moderoval Karel Voříšek a obyvatelé i zaměstnanci domova pro seniory si ji náramně užili, doprovodil Pavlovou starosta Šestky Jakub Stárek. A jak se na oslavu sluší a patří, nechyběl ani parádní dort.

Další články

Načítám