Hlavní obsah
Článek

Zlatý kanoista z olympiády v Barceloně a nyní lékař Lukáš Pollert (54) vzbudil rozruch na sociálních sítích. Zatímco hasiči a záchranáři varují před tím, aby lidé neprovozovali vodní sporty na rozbouřených řekách, Pollert s tím jako bývalý kanoista nemá problém.

„Lidé stále riskují. I přes zákaz plavby se prohání v lodích na rozbouřené Vltavě. Celou věc jsme předali k řešení policistům. Prosíme vás, neriskujte v rozbouřené vodě, případnou záchranou riskujete i životy zasahujících hasičů,“ informovali hasiči na sociálních sítích.

To Pollert naopak tvrdí, že něco takového se dříve neřešilo a nikomu to nevadilo. „Před mnoha a mnoha lety, když ještě nebyl internet, vodáci zcela přirozeně sjížděli rozvodněné řeky a nikomu to nevadilo. Nikdo je totiž neviděl. Dnes? Mediální lynč. Co se změnilo? Mediální obraz reality je jiný než skutečná realita. À propos díky internetu nás střídá jedna apokalypsa za druhou, není-liž pravda?“ napsal na sociálních sítích Pollert.

Za svůj kontroverzní příspěvek to ihned schytal. „To teď myslíte vážně? Ti samí budou za chvíli skučet, jak potřebují pomoc, a IZS s nimi bude ztrácet čas, místo aby se věnovala potřebným,“ zaznělo v jednom z komentářů.

Pollert si stál stále za svým. „Říkám to s vědomím, že jsem to zažil a stejně tak naši rodiče. To, že je to teď nemožné, je podle mého mediálním obrazem doby. Je to daň internetu. Ani neříkám, že je to špatně, ale je to změna,“ dodal. A opět to schytal.

„Ne nadarmo jsou ARO plné takových debilů. Jen jsem nečekal, že to bude i z druhé strany té postele,“ vzkázal mu pan Tomáš. Ani to Pollerta nerozhodilo. „Naprosto se mýlíte. ARO jsou plné lidí obézních, holdujících společensky přijatelným drogám - alkohol, nikotin a cholesterol. Sportovci jsou na ARO raritou,“ vpálil mu Pollert. „Ani ne. Ti vrcholoví sportovci tam při přecenění své síly končí taky. A někdy i jejich oběti. Zas nedělejte statistiku podle jednoho fakultního pracoviště,“ nedal se pan Tomáš.

Další psali Pollertovi, že „je hlupák“ nebo že by měl „vyhledat pomoc odborníka“. „Víte, že je rozdíl mezi divokou řekou, která je divoká přirozeně, a mezi řekou, která v sobě při povodních táhne všechny sračky a věci, co kde cestou potká, že jo? Že jo? Bože, vy jste fakt imbecil,“ dostal Pollert sodu v další z mnoha reakcí.

Zatímco Pollert přitopil svým kontroverzním příspěvkem pod kotlem, kajakář Vavřinec Hradilek (37) se nabízel s pomocí a na věc měl jasný názor. „Varování, že přijdou povodně, přišlo včas, aby se na to lidé mohli připravit, a oni pak do toho začnou skákat, což je nezodpovědnost a selhání morálky,“ řekl CNN Prima News.

„Je ohromně těžký to sledovat. S vodou mám nějaký zkušenosti. Výbavu mám a energii taky. Zároveň vůbec nevím, kam a kde se hlásit. Dokážu být v rámci hodin kde bude třeba. Existuje nějaká koordinace dobrovolníků?“ nabízel svou pomoc olympionik.

Související témata:
Lukáš Pollert
Vodní slalom

Další články

Načítám