Hlavní obsah
Článek

Určitě si vzpomenete na její tanec v legendárním filmu Kouř. Teď Lucie Zedníčková (55) tančí spíš při rekonstrukci statku, který si pořídila po prodeji domu za Prahou. Zkusit své pohybové nadání si ale přišla na lekci irského tance.

„Všichni si myslí, že jsem zdatná tanečnice, ale na Kouř jsme trénovali asi měsíc. Mám špatnou pohybovou paměť. Chodila jsem tančit flamenco, protože mám ráda tance, kde se dupe, ale taky mi to moc nešlo. Tak uvidíme,“ krčila rameny, když měla zkoušet se známým irským tanečníkem Jamesem Greenanem.

Nikdy prý netančila ani se svými partnery. „Když jdu na ples, tak pracovně a rozhodně tam netančím. Ani v pubertálním věku jsem nechodila na diskotéky, mě to nebavilo. Nemám ani žádná představení v divadle, kde bych tančila. A kdyby k tomu došlo, musela bych zase dlouho zkoušet,“ vysvětlovala.

Mnohem víc ji baví právě rekonstrukce domů, aktuálně statku kousek od Prahy. „Jde to pomaleji, než jsme si představovali. Ale už se tam dá skoro žít, jen se ještě musí zrepasovat okna, kterými fouká. Ještě ale budu pendlovat, protože se to musí dozařídit,“ upřesnila s tím, že nyní bydlí s partnerem v jeho domě v Praze. „Jednou bych tam ale ráda byla natrvalo a na tom jsme se shodli s přítelem, máme společný cíl. Snad se tam dostaneme ještě před důchodem,“ uzavřela. S partnerem se Zedníčková ve společnosti neobjevuje.

Další články

Načítám