Hlavní obsah
Článek

Londýnská filmová premiéra snímku Čtyři svatby a jeden pohřeb v roce 1994 od základů změnila život herečce Liz Hurley (59). Hlavní roli v tom přitom sehrály legendární černé šaty se spínacími špendlíky, které toho dne vynesla na červený koberec slavnostního promítání nového filmu Hugha Granta, jejího tehdejšího přítele. Nyní se po třiceti letech od slavného momentu herečka rozpovídala o tom, jak k ikonickému modelu přišla…

Liz v rozhovoru, který byl natočen v rámci nového dokumentu In Vogue: The 90s pro kanál Disney+ vyprávěla, jak se k modelu Versace za tři tisíce dolarů dostala a jak se vypořádala s nebývale bouřlivou reakcí, kterou vynesením šatů vyvolala.

„Tu noc mě vyfotili asi tak 800 000 miliardkrát. Druhý den jsme byli na titulní straně všech novin a jen jsme si říkali ‚co to sakra je?‘,“ prozradila Liz. „Vzpomínám si, že jsem se na to jenom dívala a nechápala a pak jsem si řekla: ‚No vlastně to byly docela odvážné šaty‘,“ uvědomila si až zpětně herečka.

Kráska ze série Austin Powers či Smlouvy s ďáblem také přiblížila, jak se tehdy jako do té doby celkem neznámá mladá herečka dostala k šatům od tak věhlasného návrháře. „Věděla jsem, že musím ještě sehnat šaty, a někdo mi tehdy řekl, že zná někoho, co má PR firmu a mohl by nám pomoci. V den, kdy jsme jim zavolali a zeptali se, jestli něco mají, řekli, že mají jedny šaty. A já si pomyslela, no dobře, ráda bych si je půjčila, pokud mi budou. Tak jsem metrem vyrazila pro šaty, které mi byly předány v bílém plastovém sáčku,“ zavzpomínala Liz.

„Jméno Versace jsem nikdy předtím neslyšela a vypadalo to celé celkem nejistě. Ale pamatuji si, že jsem se v nich předklonila, dotkla se prstů u nohou a protáhla se v nich a nic se nepohnulo, tak jsem vyrazila dolů po schodech a bylo to. Druhý den jsme byli na titulkách všech novin a nechápali. Vlastně jsem si neuvědomila, jak odvážné šaty to byly,“ přiznala Hurley, kterou nápaditý model vystřelil mezi ostře sledované hvězdy a v následujících letech se už herecké nabídky jen hrnuly…

Další články

Načítám