Hlavní obsah
Článek

Když už to vypadalo, že sjezd lidovců, kde se volí nové vedení strany, nemůže ničím překvapit, přišlo velké překvapení. Zabodovala i starostka Kravař Monika Brzesková, která se proslavila ještě coby Žídková v roce 1995, kdy získala titul Miss České republiky. Od té doby její hvězda stále stoupá.

Královna krásy, která zabodovala i na Miss Europe, zvolená Miss desetiletí a také Nejoblíbenější miss v historii soutěže patřila mezi favority místopředsednického souboje. Přítomní delegáti jí dali stoprocentní důvěru. Z 287 možných hlasů získala plných 287.

„Rozhodnutí přišlo teprve před týdnem. Volala mi spousta lidí, že by do nového předsednictva měly přijít ženy a nové tváře a bylo by dobré, abych se na tom podílela,“ řekla Novinkám s tím, že takové ambice původně neměla a o něčem takovém vůbec neuvažovala. „Prostě jsem se nechala přemluvit,“ usmívala se sympatická kráska. Velký úspěch ji dojal až k slzám. K těm na pódiu po svém zvolení opravdu neměla daleko.

„Je to obrovský úspěch, moc mě to potěšilo, ale beru to s velkým respektem,“ nechala se slyšet. Lidovcům by ráda pomohla hlavně v rodinné politice. „Kromě zkušeností z regionální politiky mi je jako ženě blízká rodina a také je potřeba zlepšit komunikaci,“ řekla dále Brzesková, která řady KDU-ČSL rozšířila v roce 2022.

To už za sebou měla úspěchy na poli podnikání i v komunální politice, které se léta věnuje. Starostkou severomoravských Kravař je deset let, od roku 2020 je také krajskou zastupitelkou v Moravskoslezském kraji.

„Té práce na obci je docela dost. A teď nás čeká krásné výročí, slavíme osm set let, což je famózní příležitost, jak vymyslet spoustu aktivit. To mě baví a zatím u toho zůstanu,“ řekla Super.cz letos v dubnu. To ještě netušila, že na podzim přibere ještě další povinnosti a bude ještě víc na očích veřejnosti.

Miss Europe se daří nejen na poli pracovním, nadmíru spokojená a šťastná je i v osobním životě. Děti sice v jejích stopách ať už modelingových, nebo politických nejdou, rozhodně z toho nesmutní, naopak.

„Dcera studuje medicínu a syn stavební průmyslovku. Každý si našel to své. Ale kdyby bývala dcera chtěla dělat modeling, nevymlouvala bych jí to. Správná máma podpoří děti v čemkoli,“ prozradila dvojnásobná maminka a nová místopředsedkyně KDU-ČSL.

8
fotek

Další články

Načítám