Hlavní obsah
Článek

Čas letí a v úterý uplynulo už pět let od úmrtí národem milovaného zpěváka Karla Gotta (†80). K jeho blízkým přátelům z mladší generace patřil i moderátor Libor Bouček (43), který na Mistra dojemně zavzpomínal. Přiznal, jak moc mu chybí, a zavzpomínal na to, jak na něj Gott působil, když se potkali v soukromí. A to především na sílu jeho osobnosti.

„Dnes budeme číst spoustu vět, které ho budou připomínat. Ze srdce, ze slušnosti, z lásky, z úcty, z touhy po jeho blízkosti. S pokorou, upřímností, úsměvem, vřelostí, ranou v srdci. Ale i s kalkulem a touhou po hvězdném prachu,“ napsal na sociální síti Bouček a dodal, co všechno mu schází, když už tu Karel Gott není.

„Chybí mi. Jako mentor. Zdroj úcty k řemeslu. Autor point. Majitel neskutečného přehledu. Bryskní, ale láskyplný pozorovatel všeho kolem. Ctitel rodiny a všeho, co k ní patří. Na setkání s ním jste museli přijít s klidem. Mít prostor a čas. Neexistovalo mít hodinu. Museli jste hlavně chtít se potkat. On tu vůli poznal. Sláb či v plné síle. Nebyl to Bůh. Byl to člověk. Ryzí. Nepotřeboval si stavět masku z kaviáru, šampaňského a raritních hodinek. Radost mu udělala Plzeň. Znal svoji hodnotu. A předvídal, kolik děl vznikne o něm. Daleko víc než s ním. Já bych autory prvního nazval leckdy příživníky, on neřekl nic. A tak je to správně,“ vzpomínal na Gotta Bouček. Ten velmi oceňoval, jaký krásný vztah měl oblíbený zpěvák ke svým fanouškům.

„Na prvním místě ctil své ‚zákazníky‘. Divačky a diváky. Zklamání jich bylo nepřípustné. Do vyčerpání nechtěl zarmoutit ani toho posledního,“ zdůraznil s obdivem. A pak také připomněl, jak se po odchodu Gotta změnil šoubyznys.

„Jeho odchod přinesl chaos. Naše branže ztratila jasnou jedničku. Leadera. Ale tím pádem i leadership. Ztratili jsme spojovatele. I hromosvod. Ztratili jsme kamaráda. A jeho lásku. Je to pět let. Pět let, kdy je všechno možné. Nebo naopak jistou optikou mnohé doslova nemožné. Karle, ať vzpomínka na Tebe dnes není jen nádechem, ale ať vydrží minimálně tisíckrát déle. A děkuju,“ uzavřel svou dojemnou vzpomínku Bouček.

Další články

Načítám