Hlavní obsah
Článek

Ať už jde o odvolání Ivana Bartoše, půtky ve vládní koalici, nebo výsledky krajských a senátních voleb, všechno se to sbíhá u Petra Fialy. Premiér ale zjevně stále nenarazil na pomyslné dno a neustále se chválí, po sebereflexi ani vidu, ani slechu. Znepokojuje to už i jeho skalní fanoušky, kteří doufají, že se co nejdřív odrazí ode dna.

„Hlavním cílem bylo ubránit Senát jako pojistku demokracie před levicovými populisty a to se podařilo. Strany vládní koalice zvítězily nad opozicí a nám se díky vítězství v sedmi obvodech podařilo obhájit pozici nejsilnějšího senátorského klubu,“ pochvaloval si po 2. kole senátních voleb.

„Voliči ocenili dobrou práci našich kandidátů, kteří pracovali šest let ve svých obvodech, a podpořili i nové uchazeče o senátorská křesla, kteří je dokázali oslovit,“

„Budíček sakra už,“ zvolal Martin. „Pane premiére, řekl bych, že po tomto výsledku je nejvyšší čas prodat kravku a na jaře už nezasít,“ poradil mu na síti X Klidumil. „Senátoři v pozadí to cítí trochu jinak,“ pozastavil se Lukáš, který připojil fotku s Milošem Vystrčilem a Miroslavou Němcovou. Jejich výrazy o žádné velké radosti a spokojenosti nesvědčí. „Velká gratulace z vítězství. Až na Němcovou, která stála vedle vás jak opařená a vítězství nemohla pochopit,“ přitakal Josef.

„To se v ODS nenajde nikdo, kdo vám hodí mokrý hadr na hlavu? Už se proberte z toho snu,“ nechala se slyšet Šárka. „Jak si chcete udržet voliče, když ani nepřipustíte, že máte problém? Pokud jste odvolali Bartoše, protože nevnímá realitu, tak bych se zamyslel, jak na tom jste vy, pane premiére,“ vyjádřil svůj názor Ari.

„Můžete mu už někdo navléct kazajku,“ zeptal se uživatel jménem Flashik. Ten si servítky zrovna nebral. Z jeho slov je ale patrné, že si naplno uvědomuje, že situace ve vládě a v ODS je vážná. A pokud chce strana uspět příští rok, měli by její čelní představitelé začít něco dělat.

„Jste fakt tak mimo, nebo to nechcete oficiálně připustit? Tenhle styl vede akorát ke špatnému cíli. Já už váš volič nejsem, tak už se jen usmívám a čekám, co ještě vypotíte,“ nechal se slyšet Michal.

Není pochyb o tom, že je jde do tuhého. Petr Fiala bohužel voličům zatím nedal jasný signál o tom, že by si toho byl vědom. Naopak to vypadá na pravý opak. Nezbývá než doufat, že to je jenom zastírací manévr a že se brzy vrátí zpátky do sedla se vší parádou. To by všem vytřel zrak. Přesně v to nyní doufají jeho fanoušci, kteří věří, že pořád není vše ztraceno.

Další články

Načítám