Hlavní obsah
Článek

Jednu z hrdinek nového seriálu Mozaika ztvárňuje teprve čtrnáctiletá Sophia Šporclová. Její hereckou kariéru jsme probrali s jejími rodiči. Houslistou Pavlem Šporclem (51) a herečkou Bárou Kodetovou (53).

Jsem na ni velmi pyšná a je úžasné, že je v té naší herecké linii už sedmá generace. Je to naprosto unikátní,“ míní Bára. Ale i Pavel je spokojený, protože vedle hraní se Sophia věnuje i hudbě po tatínkovi. „Úžasně zpívá, má už natočeno osm písniček. Má opravdu velké hudební nadání,“ pochlubil se.

Profesi jí ani jeden z nich nevymlouval, i když není jednoduché v ní prorazit. „Je taková všestranně zaměřená osobnost a má to v hlavě tak srovnané, že když nebudou role, vytvoří si svůj vlastní projekt. Věřím jí,“ domnívá se Bára. „Neztratí se,“ doplnil ji manžel.

Strach o Sophii prý nemají, ani když odjíždí sama na natáčení. „Třeba natáčela s Jiřím Strachem a byla čtrnáct dní sama v Bratislavě a zvládla to úplně fantasticky. Vrátila se nám samostatnější a dospělejší,“ vyprávěla Bára s tím, že poprvé se Sophia postavila před kameru, když jí bylo šest let.

Související témata:
Sophia Šporclová

Další články

Načítám