Hlavní obsah
Článek

Chtěli se „jen“ pochlubit, nebo honí cenné body? Politici se u příležitosti Mezinárodního dne dětí mohli přetrhnout, co se postování více či méně dojemných fotek na sociálních sítí týče. Někteří vlétli do nafukovacího hradu, jiní vsadili na přírodu.

„Na Den dětí jsem vyrazila za svou neteří a synovcem. Mia má dva a půl roku, a tak ji baví kytičky nejen zalívat, ale i trhat. Milé děti, užijte si nejen ten dnešní den! Přeji vám, ať všichni dospělí kolem vás vytváří bezpečné a přátelské prostředí. Ať můžete objevovat svět kolem sebe a být šťastné. A my s Miou jdeme natrhat další levanduli,“ zasnila se Markéta Pekarová Adamová (39).

„Dnes je Mezinárodní den dětí a já bych všem dětem chtěla popřát jenom to nejlepší. Užijte si váš den! Užijte si ho s nimi i vy, rodiče. Čas strašně rychle letí a nám ty naše rostou jak z vody, což je pocit, který zná a trochu trápí snad každého rodiče. Našemu Filipovi je už 18 a Dan mě pomalu začíná přerůstat,“ prozradila Danuše Nerudová.

„Dětský den je sice až v sobotu, ale já jsem si to užil už dneska. Díky všem, kdo jste za námi dnes přišli,“ informoval z pražského Opatova Andrej Babiš (69). Jako důkaz přidal fotku z nafukovacího hradu, kde řádil jako malé dítě.

„Šimonku, přeju tobě i všem ostatním dětem k vašemu dnešnímu mezinárodnímu dni, abyste musely po své cestě životem zdolávat co nejméně zbytečných překážek nebo jen takové, které vám pomohou se na ty další lépe připravit,“ řekla k Mezinárodnímu dni dětí častá kritička Nerudové, europoslankyně Kateřina Konečná.

„Potkali se u Kolína. A dokonce i s tátou! Po pracovním týdnu, který často zasahuje i do víkendu, si říkám, že bych nerad, aby mě děti znaly jen z televize, jako tyhle medvědy. Snažím se jim to vynahradit, jak můžu. Ale přiznejme si, že je to prostě těžký, a asi nebudu sám, kdo to v politice řeší. Nejsem prostě doma, s nimi, tak často, jak bych si přál,“ nechal se slyšet Vít Rakušan.

Politici samozřejmě sklidili i kritiku, podle níž byl jejich zájem o MDD jen chladný kalkul.

Další články

Načítám