Hlavní obsah
Článek

Je to jen pár dnů, co herečka Shannen Doherty (†53) prohrála svůj boj s rakovinou. Její lékař teď prozradil, jak vypadaly poslední okamžiky před jejím odchodem. Tato slova se nečtou zrovna lehce.

Brenda z Beverly Hills s nemocí bojovala od roku 2015 a měla velmi silnou vůli žít. Podstupovala experimentální léčbu a za žádnou cenu se nechtěla vzdát. Rakovina ji ale nakonec bohužel přemohla ještě předtím, než měla začít s novou sérií chemoterapií. Onkolog Lawrence Piro, který herečku léčil v Cedars-Sinai Medical Center, teď promluvil o tom, jak vypadalo její loučení se světem.

„V posledních několika hodinách byla na místě, kde se cítila velmi pohodlně, spala a odcházela a byla obklopena svými nejbližšími přáteli. Místnost byla zaplněna vybranou skupinou přátel, kteří jí věnovali spoustu péče a podpory. Bylo to ponuré a smutné, ale i krásné a láskyplné. Nejtěžší na tom bylo, že nebyla připravená odejít, protože milovala život,“ řekl lékař, který si s herečkou během její léčby vytvořil přátelský vztah.

Onkolog také prozradil detaily jejího posledního boje. „Pokračovali jsme až do chvíle, kdy už to opravdu nebylo dál možné. Při posledním rozhovoru, který jsme vedli, se právě smiřovala s tím, že věci nabraly docela významný obrat. Rozhovor byl o lásce, podpoře a péči a o jejím neustávajícím boji. Chtěla se dál léčit a bojovat, i když se její fyzický stav trochu zhoršil. Tak jsme pokračovali,“ vysvětlil lékař.

Ten uvedl, že pro Shannen neexistovalo slovo ne a byla ochotna podstoupit jakoukoliv další léčbu, i když nebylo jasné, jestli a jak zabere. „Byla neuvěřitelnou bojovnicí ve všem, co dělala. Bojovala tak tvrdě a nevěřila, že to někdy skončí, což způsobilo, že všichni okolo ní tomu v jistém smyslu také věřili, protože tomu chtěli věřit,“ řekl lékař.

Shannen Doherty si poprvé diagnózu rakoviny vyslechla v roce 2015, v roce 2017 byla v remisi, v roce 2020 ale nemoc udeřila znovu a metastázovala do mozku a kostí.

Další články

Načítám