Hlavní obsah
Článek

Jordan Haj (36) se sice narodil v Praze, ale kvůli původu svého táty, který je palestinský Arab žijící v Izraeli, občas narazí na nesnáze, zejména v herectví. Čeští režiséři ho totiž nedokážou obsazovat. Nejsou pro něj role.

To mu narovinu řekl i jeden z našich nejlepších režisérů Jan Hřebejk. Tehdy to byla pro Jordana pěkně ledová sprcha. „Já jsem čekal 36 let na roli. Nebo při nejmenším 10 let od DAMU. Honza Hřebejk mi už na DAMU říkal: Pěkně hraješ, ale prď na to, tady pro tebe nejsou role. Tady tě nemáme do čeho obsahovat, nevypadáš jako Čech. Pak se ukázalo, že měl pravdu,“ svěřil se v show 7 pádů Honzy Dědka.

Jordanovi nezbývá nic jiného než brát herectví jako takovou brigádu. „Z IMDb máš pocit, že fakt hraju, a to jsou bijáky světový, ale já nejsem pomalu ani v titulkách. Vždycky potřebujou někoho, kdo dá do kupy nějakou větu. Už ze mě třikrát udělali cikána z Dánska z roku 1650, Asiata, kohokoliv. Dokonce i toho Čecha někdy, oni nás tak viděj,“ dodal se smíchem partner a otec dětí Emmy Smetany (36).

4
fotky

Další články

Načítám