Hlavní obsah
Článek

Říká, že mafiáni jako Mikuláš Černák, o němž pojednává slovenský film MIKI, byli srovnatelní s těmi českými, Františkem Mrázkem a Radovanem Krejčířem. Přesto miliardář Igor Rattaj raději ze Slovenska v 90. letech odjel a podnikal v Česku.

„S lidmi kolem Mikuláše Černáka jsem se setkal a musím říct, že budili respekt. Ale to jsem byl ještě mladý. Naštěstí mě těsně minulo, že bych se s touto nebo jinou mafiánskou skupinou dostal do většího styku. Tehdy jsem ani nebyl tak slavný a navíc jsem v roce 1995 odešel podnikat do Česka, byl tady větší trh a dalo se tady schovat. Vrátil jsem se po necelých deseti letech, kdy už doba byla daleko lepší než v divokých devadesátkách, a teď to mám půl napůl,“ vysvětlil.

Přiznává ovšem, že o svůj život se stejně jako jiní hodně bohatí muži občas bál. „Byly takové situace, i když ne tak vypjaté jako ve filmu, a stává se to i dneska. Když někdo říká, že ne, lže. Do situace, kdy se bojíte o život, se dostat můžete,“ zmínil na premiéře filmu MIKI.

Ve snímku si ovšem s chutí zahrál. Herectví je totiž podnikatelův koníček, řadu filmů také spoluprodukoval. „Produkoval jsem dva filmy, hrál jsem asi v devatenácti a samozřejmě hraju i v tomhle, roli soudce. Ale jen proto, že mi režisér zavolal, sponzorsky ani producentsky s ním nemám nic společného, i když všem českým a slovenským filmům, které se odehrávají v horském prostředí, se snažíme vyjít vstříc s lokacemi. Tady se některé filmy odehrávají v tatranských horských hotelech, kde se ti mafiáni vyskytovali,“ uzavřel.

4
fotky

Další články

Načítám