Hlavní obsah
Článek

V žebříčku nejbohatších Čechů se sice nejvíce propadl a náleží mu až 7. příčka se 79,1 miliardy, Andrej Babiš (70) ale nemusí smutnit. Má teď o kamaráda víc. Překvapivé zastání našel u známého stomatologa Romana Šmuclera. Ten se nebývale rozpovídal a zavzpomínal na expremiérovy začátky v politice. Prozradil i to, o kolik peněz připravila politika jeho samotného.

„Nikdy jsem nevolil Babiše, ale absurdní debata o tom, že zbohatl v politice, už by měla skončit. Politika ho stála propad v žebříčku a desítky miliard. Není je minus 91 miliard. Rada pro bohaté: Nechoďte do politiky, neřešte Česko, řešte si kšefty přes lobbisty a uplatitelné politiky. Amen,“ nechal se slyšet v souvislosti žebříčkem nejbohatších Čechů, který pravidelně zveřejňuje magazín Forbes.

„Když objíždíte vesnice a vládnete, tak vám upadá firma. Také jsem za prezidentování České stomatologické komoře přišel o spoustu peněz. Stálo mě to asi jen asi 100 milionů. Politika je pro podnikatele drahý špás . Tak to je,“ doplnil a přidal svůj vlastní příklad. A na sociální síti zašel ještě dál. Promluvil o údajných začátcích Babiše v politice.

„Já s ním mluvil asi dva dny, než se rozhodl jít do politiky. Věděl, že prodělá, a jen myslel, že pomůže Česku. Měl se na Česko vykašlat, nikdo to neocení a zničil si život,“ překvapil Šmucler, který v době pandemie covidu Babišovi a jeho vládě docela zatápěl. Nevyhnul se ani zhodnocení stavu společnosti. I v tomto případě to byla dosti chmurná slova.

„Češi si závidí a kolektivně nebohatnou. Jsme nemocný národ,“ prohlásil stomatolog a v neposlední řadě také podnikatel a moderátor. V diskusi pod svým příspěvkem se vyjádřil i k současné vládě a jejímu hospodaření. A nebyla to pěkná slova.

„Kdo vidí státní rozpočet, tak teď se saje více, jen holt jiní. Mrkněte na dotace podnikům a neziskovkám,“ poradil Šmucler, který má po nedávných krajských a senátních volbách evidentně jasný plán. Nebo si na svého dávného kamaráda vzpomněl jen tak náhodou?

Další články

Načítám