Hlavní obsah
Článek

Začátkem září by se devadesáti let dožila herečka z jedné z nejslavnějších českých hereckých rodin, Jana Štěpánková, která zazářila zejména v televizních seriálech. V dnešním kvízu si připomeneme její nejslavnější role i něco málo z jejího života.

1. Na rozehřátí tu máme něco jednoduššího. Jak se jmenoval seriál, ve kterém si Jana Štěpánková zahrála svoji možná nejznámější roli, anestezioložku Danu Královou?
2. Další z jejích nezapomenutelných rolí byla postava Pavly Hanákové v seriálu z roku 1971. Ptáme se opět na název tohoto seriálu.
3. Roli akční babičky si zahrála v seriálu natáčeném v letech 1998-2005. O který seriál se jednalo?
Foto: Michaela Feuereislová, Super.cz
4. Poslední velkou seriálovou rolí Jany Štěpánkové byla role Marie Loukotové, která byla tetou hlavní postavy seriálu, na který se ptáme. O který seriál se jednalo?
5. Že pochází ze slavné herecké rodiny, je všeobecně známo, méně se však ví, že je pravnučkou jednoho slavného českého básníka. Kdo byl jejím pradědečkem?
6. Manželem Jany Štěpánkové byl známý český režisér. Jak se jmenoval?
Foto: Michaela Feuereislová, Super.cz
7. V roce 2005 si zahrála roli kuchařky Rózy v jedné velice úspěšné pohádce. Jak se tato pohádka jmenuje?
8. Jedním z nejznámějších filmů, kde si Jana Štěpánková zahrála, jsou určitě Účastníci zájezdu režiséra Jiřího Vejdělka z roku 2006. Kterou postavu si v něm zahrála?
9. Mimo to, že byla pravnučkou básníka, dcerou a sestrou herců a manželkou režiséra, sahaly její příbuzenské vztahy i do nejvyšších pater politiky. Které z tvrzení je pravdivé?
10. Kromě hraní ve filmech a seriálech se Jana Štěpánková věnovala jako většina jiných herců i divadelnímu hraní. Které divadlo bylo téměř 30 let, od roku 1972 do roku 2000, její domovskou scénou?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Další články

Načítám