Hlavní obsah
Článek

28. července uběhl přesně rok od chvíle, kdy nás opustila skvělá divadelní, filmová, ale zejména televizní herečka Jana Šulcová. V dnešním kvízu si připomeneme její nejslavnější role i něco málo z jejího života.

1. Nebyla to sice její největší role, ale díky fenomenálnímu úspěchu filmu asi nejznámější. Jedná se samozřejmě o roli ve filmu S tebou mě baví svět. Kterou postavu si v něm zahrála?
Foto: reprofoto Česká televize
2. Další z jejích nezapomenutelných rolí byla postava sociální pracovnice Heleny Olivové. Ve kterém seriálu si ji zahrála?
3. V roce 1980 si zahrála jednu ze svých životních rolí. Poznáte podle indicií, o který film se jedná? Televizní hlasatelka, syn Miroslav Vladyka, autonehoda, manžel Petr Haničinec, stěhování.
4. Ačkoliv její typickou rolí byla maminka od rodiny, v mládí se jí nevyhnula ani role pohádkové princezny. Jak se jmenovala pohádka s hvězdným obsazením, kde si zahrála princeznu?
5. V roce 2019 dostala Jana Šulcová významné ocenění. O co se jednalo?
6. V seriálu z roku 1980 si zahrála Jitku Strachotovou, jejího manžela hrál Jiří Adamíra. Jak se tento seriál, sledující osudy obyvatel jednoho domu, jmenoval?
7. Ve kterém seriálu pro děti si zahrála maminku, která zůstala sama se svým synem Vláďou poté, co od nich odešel tatínek, kterého hrál Jiří Krampol?
8. Co vzkázala ve filmu S tebou mě baví svět svému manželovi ohledně večeře?
Foto: Michaela Feuereislová
9. Vzpomenete si na název seriálu, kde si zahrála roli pracovnice masérského salonu Jarmily Klabíkové, do které byl beznadějně zamilovaný Jiří Hrzán?
10. Manželem Jany Šulcové byl jeden známý herec. Víte který?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Související témata:

Další články

Načítám