Hlavní obsah
Článek

Už 15 let dnes uplynulo ode dne, kdy svět přišel o nadaného herce, tanečníka a zpěváka Patricka Swayzeho. Jeho role Johnnyho, který to roztáčel na parketu s Baby v podání Jennifer Grey, se vybaví asi každému. Pojďte si na fešáka, který zemřel příliš brzy, zavzpomínat malým kvízem.

1. Celosvětovou slávu Patricku Swayzemu zajistil romantický film Hříšný tanec, dnes už kultovní záležitost. Tipnete si, ve kterém roce měl premiéru?
Foto: Profimedia.cz
2. Jeho popularita ještě vzrostla, když po boku Demi Moore zazářil ve filmu Duch. Hned na začátku sice zemře, ale se svou partnerkou komunikuje i nadále. Jak?
3. Z rolí romantických hrdinů se trochu vymanil akčním filmem Bod zlomu. Který herec mu tam hrál parťáka, jehož coby agent FBI našel mezi surfaři?
4. Duch sklidil dokonce dva Oscary, sám Swayze ale žádného nedostal a musel se spokojit „jen“ se dvěma Zlatými glóby. Za které filmy je dostal?
5. A teď něco pro dámy! Ve kterém filmu Patrick ukázal své vypracované tělo v tangách?
Foto: Profimedia.cz
6. Svou poslední roli si zahrál v roce 2009 v kriminálním seriálu, ztvárnil agenta FBI ve výslužbě. Vzpomenete si, jak se seriál jmenoval?
7. Patrick Swayze byl vskutku všestranným umělcem - kromě herectví se věnoval tanci i zpěvu, cizí mu ale nebylo ani bojové umění. Jedna z jeho vášní ale zahrnovala i zvířata. Která?
8. Jeho celoživotní láskou byla Lisa Niemi, kterou si vzal v roce 1975 a po jeho boku stála až do jeho smrti. Víte, kolik spolu měli dětí?
Foto: Profimedia.cz
9. Jako většina slavných měl i Patrick Swayze své neřesti. Tipnete si, jakému zdraví ohrožujícímu zlozvyku holdoval?
10. V roce 2009 Patrick Swayze bohužel zemřel, a to v pouhých 57 letech. Co ukončilo jeho život?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Další články

Načítám