Hlavní obsah
Článek

Psal se rok 2002, když na obrazovky hudebních televizí vtrhla drobná, tehdy 17letá „holčička“ s výraznými očními linkami a dlouhými rovnými vlasy. Její hit Complicated dobýval přední příčky světových žebříčků a do té doby neznámá kanadská zpěvačka se prakticky přes noc stala hvězdou. A zatímco „princezničky“ se stylizovaly do Britney Spears, Avril Lavigne (40) se stala idolem mladých rebelek.

Od té doby už ale uplynulo více než dvacet let a kanadská zpěvačka dnes slaví 40. narozeniny! Pojďte si s námi zavzpomínat na její divoká léta, ale i na její snahy se usadit.

1. Vzpomenete si, jak se jmenovalo album, kterým Avril Lavigne prorazila ve světě? Jeho součástí byl i zmíněný hit Complicated.
2. Ze stejného alba pochází i úspěšná píseň o vztahu dvou nerovných lidí. Vzpomenete si na její název?
3. Za své počiny dostala Avril mnoho ocenění. Tipnete si, kolikrát si odnesla sošku z cen Grammy?
Foto: Profimedia.cz
4. Kanadská zpěvačka patří k milovnicím tetování, na těle jich má více než 20. Významy mají různé, jeden symbol se ale opakuje. Tušíte, o jaký obrazec se jedná?
5. A teď něco z osobního života. Kolikrát už se Avril Lavigne vdávala?
Foto: Profimedia.cz
6. Zpěvačka má za sebou pochopitelně několik dalších vztahů zejména s hudebníky, těmi posledními veřejně známými byli rappeři Tyga a Mod Sun. Tipnete si, kolik už má z četných vztahů s kolegy z branže dětí?
7. Jak už to u hudebních hvězd bývá, i Avril se stala inspirací pro pubertální dívky. Její drsnější image zahrnovala síťované punčochy, mohutné boty, kůži, černou barvu, oversized kalhoty, nebo naopak kratičkou áčkovou sukni. Jeden z jejích oblíbených doplňků ale není běžnou součástí dámských šatníků. Vzpomenete si, co ve svých klipech zejména v počátcích kariéry často nosila?
8. Tipnete si, kolik let uplynulo mezi vydáním zpěvaččina prvního a (zatím) posledního alba?
Foto: Matt Crossick / Alamy / Alamy / Profimedia, Profimedia.cz
9. Život Avril Lavigne nebyl vždy procházkou růžovým sadem. V roce 2014 se potýkala s vážnými zdravotními problémy. Vzpomenete si, co ji na půl roku prakticky upoutalo na lůžko?
10. Slavná Kanaďanka se netají ani tím, kdo je jejím hudebním vzorem. Asi nikoho moc nepřekvapí, že její oblíbenou kapelou je...

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Další články

Načítám