Hlavní obsah
Článek

14. července 2024 by se Karel Gott dožil 85 let. Že je rekordmanem v počtu vyhraných Zlatých slavíků, ví asi každý. V našem kvízu si můžete ověřit, jaké jsou vaše skutečné znalosti o tomto našem nejen pěveckém géniovi.

1. Že byl Karel Gott talentovaným zpěvákem, ví každý, ale vzpomenete si, kterému uměleckému směru se také úspěšně věnoval?
2. Karel Gott měl vícero přezdívek. Říkalo se mu Sinatra Východu, Božský Kája nebo Zlatý hlas z Prahy. V mládí však měl mezi kolegy z branže ještě jednu přezdívku, která nezněla tak vzletně jako ty předchozí. Jak mu říkali?
Foto: Michaela Feuereislová
3. V jedné z pohádek si zahrál poměrně netypickou dvojroli – hrál v ní Pánaboha i Lucifera. Která pohádka to byla?
4. Jako mnoho jiných občanů Československa i Karel Gott se za minulého režimu odhodlal k emigraci. Ve kterém roce to bylo?
Foto: Michaela Feuereislová
5. Karel Gott nazpíval i mnoho duetů. Je těžké vybrat ten nejlepší, ale určitě jedním z nejúspěšnějších byl duet s tehdy ještě dětskou hvězdičkou Darinkou Rolincovou. Vzpomenete si, ve kterém roce spolu nazpívali Zvonky štěstí?
6. Hlas Karla Gotta jsme mohli zaslechnout i v jednom večerníčku ze sedmdesátých let. Vzpomenete si, ve kterém?
Foto: Michaela Feuereislová
7. Kolik má Karel Gott oficiálně dětí?
8. Co má s Karlem Gottem společného Karel Matějíček?
9. Karel Gott do češtiny přezpíval i spoustu zahraničních hitů. Kdo nazpíval v originále píseň, která dostala v češtině název Být stále mlád?
Foto: Michaela Feuereislová
10. Karel Gott se věnoval i podnikání. S jedním významným hudebním producentem vlastnil divadelní scénu na pražském Výstavišti. Kdo byl oním spolumajitelem?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Další články

Načítám