Hlavní obsah
Článek

Čas neúprosně letí, a tak se stalo, že už i Ivan Trojan oslavil 60. narozeniny. My mu samozřejmě přejeme vše nejlepší a vy jeho jubileum můžete oslavit naším kvízem. Otestujte si, jak dobře znáte filmové a seriálové role tohoto populárního herce!

1. Nejznámější seriálovou rolí Ivana Trojana byla určitě role strážmistra Bedřicha Jarého v seriálu Četnické humoresky. Dostal se k ní však jen shodou šťastných náhod. Kdo měl jeho roli hrát původně?
2. Kromě hraní v divadle a před kamerami se Ivan Trojan stíhá věnovat ještě jedné profesi s herectvím související – dabingu. Jak se jmenuje kanadský herec, kterého dabuje nejčastěji Ivan Trojan a který tak jeho hlasem promlouval například v seriálu 24 hodin a ve filmech Melancholia a Zloděj životů?
3. Ivan Trojan pocházel z herecké rodiny, velmi úspěšným hercem byl i jeho otec Ladislav Trojan. Ač se věnoval častěji asi divadelnímu hraní, jeho tvář mohli spatřit i televizní diváci v mnoha filmech a seriálech. Jak se jmenoval seriál, ve kterém jsme mohli sledovat soužití tří generací jedné rodiny a kde si Ladislav Trojan zahrál jednu z hlavních rolí?
Foto: Herminapress
4. V roce 2013 měl premiéru animovaný film Čtyřlístek ve službách krále. Kterého z hlavních hrdinů namluvil Ivan Trojan?
5. Jednou z nezapomenutelných rolí Ivana Trojana je rozhodně role anděla ve filmech Anděl Páně a Anděl Páně 2. Jak se jeho anděl ve filmech jmenoval?
Foto: Michaela Feuereislová
6. V roce 2023 se stal Ivan Trojan nejstarším hráčem, který nastoupil v naší nejvyšší soutěži. O který sport se jednalo?
7. Ačkoli v seriálu Okresní přebor hrál pouze v jediné epizodě, jeho role trenéra se stala naprosto kultovní. Jak se nekompromisní trenér, kterého by přáli fanoušci všem týmům, kde mají problémy s kázní a životosprávou, jmenoval?
8. Které divadlo je už přes 20 let domovskou scénou Ivana Trojana?
Foto: Jan Handrejch, Super.cz
9. Herecké profesi se věnuje i dnes už bývalá manželka Ivana Trojana Klára Pollertová-Trojanová. Ve kterém z těchto filmů jsme je mohli spatřit oba?
10. Co se týká ocenění cenou Český lev, je Ivan Trojan naším nejúspěšnějším hercem, má jich rovných 7. Za roli ve kterém filmu však Českého lva nezískal?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Další články

Načítám