Hlavní obsah
Článek

V úterý 23. července slaví 35. narozeniny Daniel Radcliffe, představitel hlavního hrdiny ze ságy o mladém čarodějnickém učni Harrym Potterovi. V našem kvízu si můžete ověřit, co všechno o něm víte, a třeba se dozvíte i nějaké zajímavosti, o kterých jste ani netušili.

1. Tomu, že Daniel Radcliffe pochází z anglicky mluvící země, napovídá i jeho anglicky znějící jméno. Víte, které je jeho rodné město?
2. Víte, v kolika letech se stal filmovou hvězdou a nejslavnějším dětským filmovým hrdinou? Ptáme se samozřejmě na jeho věk při premiéře prvního dílu ze série o Harrym Potterovi, filmu Harry Potter a Kámen mudrců.
3. Tato otázka bude jednoduchá pro všechny angličtináře. Víte, jak by se jméno nejznámější postavy, kterou Daniel Radcliffe ztvárnil, tedy Harryho Pottera, přeložilo do češtiny?
4. Jako spousta jiných herců i Daniel Radcliffe má u nás více dabérů, kteří propůjčují jeho postavám český hlas. My se však ptáme na to, kdo je jeho hlavním dabérem, jehož hlasem k nám promlouval jako Harry Potter?
5. V roce 2008 Daniel Radcliffe oznámil, že trpí mírnou formou jisté neurologické poruchy. O jakou poruchu se jedná?
6. Že se představitel Harryho Pottera jmenuje Daniel Radcliffe, ví asi každý. Ale znáte jeho celé jméno? Jak zní prostřední část jména Daniela Radcliffa?
7. Ve filmové sáze o Harrym Potterovi jsme mohli sledovat přeměnu Daniela Radcliffa od malého chlapce až po dospělého muže, měnila se samozřejmě i jeho postava. Tipnete si, do jaké výšky Daniel Radcliffe vyrostl?
8. Ve stejný den, měsíc i rok jako Daniel Radcliffe se narodila jedna známá česká modelka, vítězka soutěže Česká Miss z roku 2008 a bývalá partnerka zpěváka Václava Noida Bárty a rybáře Jakuba Vágnera. Tipnete si, kdo spatřil světlo světa ve stejný den jako představitel Harryho Pottera?
9. Není žádným tajemstvím, že s jednou osobou, která je bytostně spjatá s jeho hereckou kariérou, nemá v současné době právě ideální vztahy. S kým sdílí ne úplně stejné pohledy na některá témata?
10. Říká vám něco jméno Jacob Gershon? Pokud se řadíte mezi skalní fanoušky Daniela Radcliffa, tak by mělo. O koho se jedná?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Související témata:

Další články

Načítám