Hlavní obsah
Článek

Také Petr Fiala se chtěl svézt na vlně slávy, která právem náleží wimbledonské vítězce Barboře Krejčíkové. Na rozdíl od prezidenta ale premiér u veřejnosti příliš nezabodoval.

„Přivítal jsem ve Strakově akademii wimbledonskou vítězku Barboru Krejčíkovou. Osobně jsem jí poděkoval za výbornou reprezentaci České republiky. Jedná se nejen o obrovský úspěch, ale především o velikou inspiraci pro všechny. Je za ní dlouhodobá a poctivá píle a nasazení,“ poděkoval předseda vlády.

Zatímco prezident Petr Pavel se při setkání s tenistkami Krejčíkovou, Kateřinou Siniakovou a Janou Kovačkovou dočkal nadšených reakcí, premiér takové štěstí neměl.

„Tady je vidět, jaký jste chlapák, pane premiére,“ vzkázal mu na Facebooku Milan. „Vem si od ní příklad, jak se reprezentuje,“ doplnil směrem k premiérovi Svatopluk, který zapomněl na to, že se lidem v Česku obvykle vyká.

„Dva protichůdné směry poctivé píle vedle sebe,“ zhodnotila Lenka. „Je to fajn. Moci se občas vyfotit s úspěšnými a schopnými. Ale jak to vnímají oni? Že jsou foceni s někým naprosto neúspěšným a neschopným?“ zeptal se Pavel, který evidentně premiéra nemá tak úplně v lásce.

„Bohužel, že vy sám děláte Česku jen samou ostudu!“ doplnila kritická Magdalena. „Chudák holka,“ přitakala Diana. „A co zbylé vítězky?“ zeptala se Lada, která poukázala na to, že ve Wimbledonu letos zazářily i další Češky.

Do karet bohužel Fialovi v jednu chvíli nehrál ani výraz Krejčíkové. Jistě to nemyslela zle, předsedovi vlády, který zrovna třímal v ruce trofej z Wimbledonu, věnovala velmi blahosklonný výraz. Tento snímek si předseda ODS na tablo úspěchů jistě nedá.

Další články

Načítám