Hlavní obsah
Článek

Když dva dělají totéž, není to totéž. Když do míst zasažených povodní vyrazil premiér Petr Fiala, nesklidil zdaleka tak velký úspěch jako prezident Petr Pavel. Ten zabodoval už tím, jak se oblékl.

„Na mnoha místech na severu Moravy a Slezska zasažených ničivými povodněmi jsem se již poněkolikáté přesvědčil o solidaritě a soudržnosti naší země. Ať už se jedná o sousedskou pomoc od vedle, nebo dobrovolnickou z druhé strany republiky, plné nasazení složek integrovaného záchranného systému a Armády ČR, nebo spolupráci starostů a hejtmanů bez ohledu na politické strany,“ nechal se slyšet.

„To vše dokazuje, že když se jako národ dostaneme do úzkých, dokážeme si navzájem pomáhat. Přeji si, ať nám to vydrží. Je totiž jasné, že obnova po povodních bude trvat měsíce, a možná i roky,“ doplnil Pavel, který, na rozdíl od premiéra, také přiložil ruku k dílu.

Není divu, že se jeho návštěva setkala s takovým úspěchem a lidé na místech, která navštívil, i ti na sociálních sítích jásají a superlativy nešetří.

„Děkuji, pane prezidente, děkuji za to, jaký jste jako člověk, za to, jaký jste jako prezident, za to, že se nebojíte vzít za práci,“ rozplývala se Beruška. „Empatie a prezident. V tomto případě to jde skutečně ruku v ruce. Díky. Hodně sil všem v postižených oblastech,“ přidala se Jana.

„Ač tito lidé mají teď starostí nad hlavu, tak je to od vás krásné gesto, pane prezidente,“ připojila se Petra. „Jsem ráda, že moje volba byla správná,“ přitakala Marie. „Tohle je můj prezident,“ nechal se slyšet Čestmír.

Další články

Načítám