Hlavní obsah
Článek

Na jaře to byly dva roky, co se Veronice Žilkové (62) rozpadlo manželství s Martinem Stropnickým (67). Diplomat oznámil konec vztahu prostřednictvím e-mailu, a to v době, kdy politik zastával pozici velvyslance v Izraeli.

Bývalí manželé spolu mají devatenáctiletou dceru Kordulu (19), kterou rozchod rodičů také velmi zasáhl. Kordula aktuálně žije se svou matkou, a pokud jde o vztah s tátou, tak je téměř na bodě mrazu, jak potvrdil Martin Stropnický, který se k celé situaci doposud kvůli ochraně nejen svého soukromí nevyjadřoval.

„Když se nějaký vztah rozpadne, tak je to vždycky velká prohra obou lidí, kterých se to týká. A teď nemluvme o tom, kolik procent zavinil kdo, to vlastně nikdo dohromady neví a myslím, že to nevědí kolikrát ani oni dva. Objektivita je první věc, která zmizí. A myslím si, že je chyba se k tomu vyjadřovat. Je to výsostně osobní věc, je to bolestivá věc, je to věc, kterou si člověk nepřeje, aby se stala,“ řekl Stropnický mimo jiné pro Novinky s tím, že nejen pro něj nebyly útoky z „druhé strany“ jednoduché.

„Možná vás to mlčení stojí hodně energie, protože máte samozřejmě kolikrát chuť říct: Tak tohle ne! Ale když jsem si všiml, že třeba někdo jiný a známý měl v té době podobný spor, tak dokud se ten jeden z těch dvou nevyjadřoval, tak to vlastně bylo dobře. V okamžiku, kdy řekne: Již nemohu mlčet, tak s prominutím klesne na úroveň toho člověka, který ho veřejně špinil. Tak jsem si říkal, že to prostě musím vydržet,“ vysvětlil politik a herec se slovy, že ho současná nekomunikace s dcerou Kordulou opravdu trápí.

„Nebylo to příjemné ani pro moje příbuzenstvo nebo pro moje dospělé děti, protože mě to skutečně mělo snahu co nejvíce poškodit a taky poškodit můj vztah s dcerou, kterou mám se svojí bývalou ženou, což se, doufám, nepovedlo. Ale to jediné, co mě na mojí momentální situaci opravdu trápí, je, že jsem ji dva roky neviděl a dva roky jsem ji neslyšel,“ dodal Martin Stropnický.

6
fotek

Další články

Načítám