Hlavní obsah
Článek

Kvůli možnému odměňování první dámy je teď kolem prezidentského páru pořádně živo. Do Evy Pavlové se pustila i europoslankyně Kateřina Konečná, která ji vyzvala, aby zveřejnila výši výsluh za léta v armádě. To podle některých neměla dělat. Kdo ze známých tváří ji odsoudil?

„Ve veřejném prostoru zaznívá, že paní Pavlová nepobírá od státu žádný plat. To ale není pravda. Vyzývám paní Pavlovou, ať zveřejní výši své výsluhy,“ nechala se slyšet na síti X předsedkyně KSČM. Narážela tak na fakt, že první dámě za roky v armádě přísluší pravidelná finanční odměna.

„Komunistka, která si za měsíc vydělá tolik, co její volič za rok, se zajíká výsluhami bývalé vojákyně z povolání a roztáčí na tom kola třídního boje. Geniální. Jednou vám, paní kolegyně, tohle připomenu. Až budete brát eurovýsluhy,“ vzkázal jí její kolega z Bruselu, europoslanec Ondřej Kolář.

„Pane Koláři, asi je to nad vaše chápání, ale to, kolik bere europoslanec, je mým voličům dobře známo a každý si to může přečíst a přesně na euro spočítat. To, že bude pan Pávek, pardon Pavel, žádat o sto tisíc navíc pro svou manželku, o tom se v kampani nějak zapomněl zmínit. A ta ubohá lež – manévr po týdenním tichu –, že to chtěl dát ze svých náhrad. No, raději bez komentáře,“ ohradila se Konečná.

„Prezident Pavel se svou chotí dělají pro Česko nesrovnatelně víc než vy za dlouhé roky v politice u nás či v Evropském parlamentu. Za kolik to bylo celkem? Od vašich komoušských začátků? Soudružko Konečná, jste legrační,“ vysmál se jí Miroslav Etzler.

Jeho komentář patřil ještě mezi ty slušnější. Spoustu dalších s ohledem na jejich znění ani není možné publikovat. Jisté je, že europoslankyni a šéfku komunistů komentující rozhodně nechválili.

5
fotek

Další články

Načítám