Hlavní obsah
Článek

Šéfka komunistů Kateřina Konečná ví, jak naštvat lidi a popudit je proti sobě. V tomto ohledu má, zdá se, opravdu zázračné schopnosti. Nejinak tomu bylo i v případě, kdy se oháněla prvním prezidentem Československa T. G. Masarykem.

„Československo bylo založeno mj. na tom, že se jedná o sekulární stát. Masaryk, na kterého se stávající čtyřdemolice tak ráda odvolává, se dnes musí v hrobě obracet. Chtěla jsem to napsat i přímo na profil panu Fialovi, ale rádoby demokraticky mě zablokoval,“ předeslala v úvodu svého příspěvku, který se týkal Petra Fialy a jeho smlouvy se Svatým stolcem.

Fakt, že si bere do úst právě Masaryka, zvedl spoustu lidí ze židle. „Masaryk se hlavně musí obracet, když si ho do huby bere komunistka, která slouží Putinovi,“ vzkázal europoslankyni Matěj. „Odkdy se bolševici zajímají o to, co by chtěl Masaryk?“ ptal se Jakub. „Nevážená, kvůli vašim stranickým předkům byly překrouceny dějiny a jméno Masaryk se stalo sprostým slovem. A vy se teď na něj budete odvolávat?“ divil se Martin.

„Nevím, jestli by měl T.G.M. radost, že se o něj otírají komunisté, kteří mu zavraždili syna,“ zaznělo v diskusi od jeho jmenovce Jakuba, který vzpomněl nevyjasněné úmrtí Jana Masaryka. „Vy máte tu drzost a svědomí tuto situaci komentovat?“ ptala se Dáša.

„Hm, to je dobře, že o významu Masaryka tak mluvíte. Na základní škole před rokem 89 za vlády KSČ nás totiž učili tak, jako by neexistoval. Místo toho adorovali soudruha Gottwalda, zločince a vraha,“ nechal se slyšet reportér České televize Jiří Hynek.

Vzhledem k tomu, že nejde o první případ, kdy si Konečná naběhla, lze usuzovat, že je vůči podobným komentářům za ta léta imunní. Vůbec je nečte a nebo, to je ta úplně nejhorší varianta, si je vůbec nepřipouští a popírá jejich existenci. Zas tak imunní vůči okolnímu dění asi nebude, když tolik řeší, že si ji premiér na sociální síti zablokoval.

5
fotek

Další články

Načítám