Hlavní obsah
Článek

I když se s odchodem Mirka Topolánka (68) z vrcholné politiky může zdát, že se nad jeho kamarádem, lobbistou Markem Dalíkem zavřela voda, opak je pravdou. Vlivný muž, který před pěti lety opustil brány znojemské věznice, kde seděl za podvody s obrněnými transportéry, stále tahá za nitky. Svoje o tom údajně ví i Alena Schillerová.

„Důvěra v politiku je křehká a návrh na skokový růst platů politiků ji dále podlamuje. Pokud vám na důvěře lidí záleží, musíte prokázat, že jste s nimi i v těžkých časech na jedné lodi! Můj apel poslancům, aby už se svými platy přestali bláznit,“ nechala se exministryně financí slyšet na síti X.

Kromě záplavy reakcí na možné zmrazení platů politiků se v následné diskusi objevil i zajímavý dotaz, který směřoval ke kanceláři, již si politička v Brně pronajímá.

„Dobrý večer, paní poslankyně Aleno Schillerová, můžete nám, prosím, sdělit, od koho si pronajímáte svoji poslaneckou kancelář na adrese Mezírka 775/1, Brno? Je to od developerské firmy lobbisty Dalíka, nebo od někoho jiného? Předem děkuji za vaši odpověď,“ zeptal se exministryně financí René, který na odpověď stále čeká.

Schillerová se chce možná nejdříve raději poradit, jak tento deal vlastně komunikovat. A to se bez špiček hnutí ANO neobejde. Dalík ve zmíněné společnosti opravdu figuruje, do jeho portfolia patří i nemovitost na zmíněné adrese v moravské metropoli. A právě na tomto místě je podle webových stránek Poslanecké sněmovny i kancelář paní Aleny.

Lobbistům, údajným kmotrům a „přizvukovačům“ politiků oficiálně nejde nikdo na ruku a všichni od nich dávají ruce pryč. Ve skutečnosti mezi nimi panuje čilá spolupráce, kdy se na příslušnost a sympatie té či oné politické straně moc nehraje, protože peníze jsou „až“ na prvním místě.

Nebo snad exministryně financí nevěděla či stále netuší, kdo je vlastníkem domu, kde má kancelář? Šlo jí jen o to, že je prostě útulná, kousek od jejího bydliště a s pěkným výhledem?

5
fotek
Související témata:
Marek Dalík

Další články

Načítám