Hlavní obsah
Článek

Barbora KrejčíkováKateřina Siniaková zaválely na wimbledonském kurtu a od té doby se vezou na vítězné vlně. Ta dosahuje nevídaných rozměrů, o čemž svědčí i reakce na jejich přijetí na Pražském hradě, kam je pozval prezident Petr Pavel.

„Super, pane prezidente. Otevřel jste pevnost Pražský hrad i pro lidi, na rozdíl od minulého prezidenta. Nekoná se zde jen politika, ale také uznání. Jsem na vás pyšný a děkuji,“ nechal se na to konto slyšet Lukáš, který nelenil a napsal tento vzkaz na facebookový profil prezidenta.

„Radost, úcta, pokora, štěstí,“ dojal se Stanislav. „Úžasné jsou a klobouk dolů, že i vy před nimi smeknete,“ podivila se Barbora, která je ráda, že na Hradě nyní panují právě takové poměry.

„Tři vítězky Wimbledonu na Hradě a vedle nich pan prezident, který jen tak mimochodem skočí padákem. To je ono. Třem přítomným dámám patří velká gratulace za reprezentaci. Je to fajn,“ nechal se slyšet Jan, který nezapomněl ani na Janu Kovačkovou, která na šampionátu zvítězila v kategorii tenistek do 14 let.

„Myslím, že holky od takového pana prezidenta přijaly gratulaci rády,“ zamyslel se Martin, který se zařadil k početnému zástupu těch, které přijetí wimbledonských vítězek na Hradě nadchlo.

„Perfektní a úžasný úspěch. Velká gratulace děvčatům a prezidentovi za pozvání sportovkyň. Je to pro ně jistě ohromná čest,“ přidal svůj nadšený komentář Tomáš.

„Skvělé a důstojné setkání našich vrcholových sportovkyň a pana prezidenta Pavla. Těším se na olympiádu, věřím děvčatům, že určitě z Paříže medaile přivezou,“ uvedla Jitka.

Není pochyb o tom, že po fenomenálním úspěchu na kurtu, kdy jim tleskal celý svět, se jim něco podobného povedlo i na rodné hroudě. Je to poprvé, co se lidé vzácně shodli a jsou pyšní nejen na Krejčíkovou a Siniakovou, ale i na hlavu státu. Tentokrát byli zticha i zlí jazykové a věční stěžovatelé.

Další články

Načítám