Hlavní obsah
Článek

Bývalý vrcholový cyklista, šestinásobný paralympijský vítěz a šestinásobný mistr světa Jiří Ježek (49) ukázal, že je také výborným tanečníkem. V prvním kole StarDance by málokdo poznal, že má místo nohy protézu.

„Cítil jsem se na tanečním parketu, jako jsem se 25 let cítil na kole. Nadšený, šťastný, měl jsem z toho radost a užíval jsem si to,“ řekl Super.cz po prvním večeru Ježek.

Prozradil, jak moc je náročné tančit s protézou. „Člověk nohu necítí, neovládá kroky. Měl jsem na začátku trauma z toho, že Lence pošlapu nohy. Tancoval jsem párové tance daleko od ní, což byla samozřejmě chyba. Vysvětlila mi, že kdybych jí šlápnul na nohu, nedá to najevo a nevadí to, tak jsem se trošku uklidnil,“ usmál se.

Jeho tanečnice Lenka Nora Návorková to potvrdila. „Je to případně součást procesu, já to nevnímám,“ usmála se s tím, že je na Jirku velmi pyšná.

Mají v tanci nějaká omezení související s Jirkovým hendikepem? „Pořád na něco přicházíme. Vždycky něco navrhnu, zkoušíme, jestli to půjde, nebo nepůjde. Rozhodně Jirku nešetřím, úlevy nemá. Nechci k němu přistupovat s lítostí, že něco nemůžeme dělat. V tangu jsme zrovna tančili hodně těžké variace, je prostě hustej,“ prozradila.

Sám byl po prvním večeru velmi spokojený. „Věděl jsem, že tři měsíce tréninku se musí někde ukázat. Trénovali jsme poctivě, Lenka mi dala ze sebe všechno, co umí naučit člověka, co začíná od nuly. Bylo by mi líto to neprodat. Udělala se mnou neuvěřitelný zázrak,“ dodal.

5
fotek
Související témata:

Další články

Načítám